Mafija deli po 50 evra, ali ne na račun

mafija-ee

Foto: EnvatoElements

U italijanskoj pokrajini Kampaniji, poznatoj po zloglasnoj Kamori, mafijaši se ovih dana takmiče sa državom, crkvom i humanitarnim organizacijama.

Naime, oni dele hranu, ali i novac onima kojima je to potrebno. Po 50 evra, na ruke.

"Obično traže novac, a sada ga daju. I to ga daju ga u malim iznosima, ali će onda nešto i da traže zauzvrat", kaže Luiđi Kuomo. On je na čelu organizacije "SOS Imprese" koja pomaže malim i srednjim preduzećima ako im kriminalci traže novac za "zaštitu", tzv. reket.

Mafijašima novac nije problem, problem im je kako da ga "operu" i uvedu u legalni promet – pogotovo u Italiji koja ima jedan od najstrožih zakona protiv pranja novca. A pošto zbog korone firme ne rade, nema smisla ni insistirati na "reketu". Kuomo kaže: "Sada nema smisla pretiti vlasnicima firmi, a oni ionako žude da im neko pomogne."

(Izvor: B92)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sto evra od države trebalo bi da dobiju i vozači jednog taksi udruženja u Bačkoj Palanci jer je telefonski broj njihove službe vrlo sličan broju na koji se građani prijavljuju za ovu pomoć.

Krizni štab Novog Pazara oslobodio je plaćanja pogrebnih troškova porodice čiji su članovi preminuli od posledica izazvanih koronavirusom.

Organizacija za fer izbore i demokratiju saopštila je da su izbore održane 21. juna, kao i delimično ponovljene izbore 1. jula obeležile brojne nepravilnosti kao što su postojanje paralelnih biračkih spiskova, politički aktivizam ispred glasačkih mesta, fotografisanje glasačkih listića i organizovano glasanje.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone