Lutovac smenjuje sve protivnike u stranci

Foto: YouTube/Printscreen/N1

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac pokrenuo je disciplinski postupak protiv članova Statutarne komisije DS, saznaje nezvanično "Blic". Postupak je pokrenut protiv sedam od devet članova ovog tela.

Lutovac je u predlogu za pokretanje postupka naveo da su članovi Statutarne komisije pokušali da spreče sprovođenje odluka nadležnog organa stranke.

- Na osnovu sopstvenog saznanja o učinjenim grubim povredama, na osnovu ovlašćenja koja su mi data, podnosim predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv Srđana Sandića, Dragana Radulovića, Milana Ivanovića, Suzane Bojković, Mirka Šoća, Filipa Isailovića i Dejana Kranječevića zato što su 27. februara na Šestoj sednici Statutarne komisije glasali za akt koji je nazvan "tumačenje" sa namerom da spreče sprovođenje odluka nadležnog organa stranke i neovlašćeno protivno statutu propišu nova pravila vezana za raspuštanje odbora, čime su svesno i grubo prekršili ovlašćenja - navodi se u predlogu za pokretanje disciplinskog postupka koji je pokrenuo Lutovac.

U predlogu se navodi da su ovi članovi glasali za predlog kojim su utvrdili spisak članova GO za sednicu 14. marta i da taj spisak važi i za narednu sednicu GO, bez obzira na to kada bude održana.

(Izvor: Blic)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета