Kladionice: Maja, Trivanka i Čadež sedaju u ministarsku fotelju

vladasrb

Trka za fotelju Ako je verovati kladioničarskoj proceni, šefica Skupštine ima veliku šansu da uđe u Vladu - 1,10, zatim predsednik PKS - 1,30, a tu je i direktorka Službenog glasnika - 4

Do 21. juna, kada se održavaju parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji, političarima i strankama rejtinge neće ocenjivati samo građani već njihovu popularnost uveliko mere i kladionice. Iz dosadašnjeg iskustva, ono što izbace nije daleko od istine, ocenjuju analitičari.

Tako, ako im je za verovati i ovaj put, šansu da dobiju ministarske fotelje imaju šefica Skupštine Maja Gojković, sa kvotom 1,10, zatim predsednik Privredne komore Marko Čadež, za koga daju kvotu 1,30, a nova na listi je i direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan, sa kvotom 4. Interesantno je da Gojkovićeva i Čadež imaju bolje prognoze, odnosno veći su favoriti od mnogi aktuelnih ministara.

Kada je reč o predsedniku Vlade, na vrhu liste se i dalje nalazi aktuelna premijerka Ana Brnabić sa kvotom 1,50, što je u poređenju sa prognozama u martu, pre vanrednog stanja, malo lošije - tada je kvota bila 1,10. Odmah iza nje, kao potencijalni premijeri su Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, sa šansom od 2,50, zatim Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i nosilac liste SNS, sa kvotom 3, kao i Siniša Mali, ministar finansija, sa kvotom 5.

Kladionice su izmerile i rejting stranaka, a od prošlog puta se nije promenio status SNS, koji ima ubedljivo najbolji rejting od 61,01 odsto osvojenih glasova. Zatim se plasira koalicija SPS-JS, koja bi, prema ovoj prognozi, mogla da uzme 12,6 odsto. U odnosu na prošli spisak, popularnost je opala PSG Sergeja Trifunovića, koji je imao 4, a sada 3,2 odsto. Direktor agencije „Faktor plus“ Vladimir Pejić kaže za Kurir da su klađenja ovakvog tipa najpre zabava, ali da onima koji misle da mogu dobro da prognoziraju može doneti novac.

(Izvor:Kurir)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Begoradu će se odazvati pozivu Tužilaštva da sutra, četvrtak, bude saslušan zbog nedavnog incidenta na ulazu u Skupštinu Srbije.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je vlast tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa imala loših, ali i pozitivnih poteza.

Maskom i rukavicom štitite svoje zdravlje, a olovkom svoje dostojanstvo i pravo na izbor, izjavio je danas predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koji je ispred sedišta stranke sa aktivistima prikupljao potpise za učešće na izborima 21. juna.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone