Izbori na 8.386 biračkih mesta, od toga 90 na Kosovu

izbori Yt Psc

Foto: Youtube/Printscreen

Na predstojećim izborima zakazanim za 21. jun biće otvoreno 8.386 biračkih mesta, oko 130 više nego na predsedničkim izborima 2017. godine, dlučila je Republička izborna komisija (RIK) na sednici održanoj juče. 

Prema odluci RIK-a na Kosovu će biti 90 biračkih mesta, a 43 u inostranstvu.

U opštinama i gradovima u centralne Srbije utvrđena su 8.224 biračka mesta, od kojih je 1.196 u Beogradu, Autonomno pokrajini Vojvodini 1.781, a u 29 u zavodima za izvršenje zavodskih sankcija.  

Rešenjem koje je usvojio RIK, 107 biračkih mesta namenjeno je za građane koji su na službi u Vojsci Srbije.

Članovi RIK-a su kao nedozvoljen odbacili prigovor Miroslava Parovića, predsednika političke stranke Narodni slobodarski pokret, koji je prijavio da su građani u novosadskom naselju Šangaj ometali proces prikupljanja potpisa.

Doneto je i rešenje o prijemu predstavnika podnosioca izborne liste "SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin" u prošireni sastav Komisije, koje će u tom telu predstavljati diplomirani pravnici iz Novog Pazara i Tutina Džemil Sijarić kao član i Rahman Fekić kao njegov zamenik.

Najveći deo rasprave bio je posvećen prigovorima pojedinih članova RIK-a, koji su negodovali što su se jednim rešenjem određivala mesta za glasanje u inostranstvu i na Kosovu, s obzirom da je više njih smatralo da bi "građani mogli da budu dovedeni u zabunu" da je Kosovo inostranstvo.      

(Izvor: Beta/FoNet/N1)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

RIK je noćas doneo odluku da se izbori na ukupno 234 biračka mesta, gde je glasanje poništeno, održe 1. jula od 7.00 do 20.00 sati, jer na tim mestima nisu mogli da se utvrde rezultati glasanja.

Srbija je ponovo tema predizborne kampanje u Hrvatskoj, u susret izborima 5. jula, a ovaj put - i u Crnoj Gori, gde još nije utvrđen tačan datum izbora.

Zadatak je izvršen u skladu sa najboljom tradicijom ruske vojske, poručio ambasador Ruske Federacije u Srbiji Bocan –Harčenko

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone