Evropski predstavnici i Ana Brnabić razgovarali o uslovima za slobodne izbore

Ana Brnabic Tw PSc

Foto: Tweeter/Printscreen

Ana Brnabić premijerka Srbije razgovarala je danas sa predsedavajućom Delegacije EP za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom, kao i sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

Tema sastanka, između ostalog, bili su i predstojeći parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji, zakazani za 21. jun, kao i interparlamentarni dijalog.

Brnabić je rekla da je Vlada Srbije opredeljena za nastavak otvorenog i konstruktivnog dijaloga sa evroparlamentarcima, sa željom i namerom da u potpunosti budu ispunjeni svi uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora.

Premijerka je upoznala evroparlamentarce sa aktuelnom situacijom u Srbiji u vezi sa pandemijom Kovid-19, kao i sa merama Vlade Srbije u suzbijanju ove bolesti.

Takođe, razgovarali su o aktuelnim političkim temama.

Brnabić je ponovila da evropske integracije ostaju strateški cilj i kujčni spoljnopolitički prioritet Srbije, saopštila je Vlada Srbije.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog pandemijsog karantina Srpska napredna stranka započela je online izbornu kampanju, koja nije ostavila ravnodušne ni strane, ni domaće medije, ali ni korisnike društvenih mreža, a evo kako to, između ostalih, vide Dejli star i tviteraši.

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv državnog vrha zbog sumnje da su „proglašenjem vanrednog stanja bez sazivanja Skupštine Srbije izvršili državni udar“.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone