Đilas, Tadić i Trifunović razmišljaju o izlasku na izbore

izbori1

Foto: Youtube Printscreen

Lideri Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas i Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, saglasili su se da bi septembar bio bolja opcija za izbore, ali svakako razmišljaju i o izlasku na izbore 21. juna, piše „Blic“.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, list prenosi da su Tadić, Ðilas i Trifunović o parlamentarnim izborima razgovorali na sastanku pre dva dana u Beogradu na kome, kako tvrdi izvor „Blica“ blizak trojici lidera opozicionih stranaka, nije bilo velikih pretenzija ni odluka, već je svako od sagovornika rekao šta misli na tu temu.

List prenosi da je jedna ideja o kojoj se razgovara da DS, SDS, S SP i PSG budu jedna kolona, građanska i proevropska, i u njoj se ne bi našle Narodna stranka i Dveri.

Kako objašnjava izvor lista, ideja o kojoj se Ðilas saglasio s Tadićem je da se formira velika Demokratska stranka, ali kako je do izbora ostalo malo vremena, moralo bi da se sačeka da oni prođu.

Izvor kaže i da su Ðilas i Trifunović, nakon sastanka s Tadićem, razgovarali i sa predsednikom Dveri Boškom Obradovićem.

„Obradović je veoma odlučan da na izbore treba da se izađe, ali to nije nikakav novi stav, on već dugo tako razmišlja“, navodi izvor blizak lideru Dveri.

Narodna stranka, kako saznaje „Blic“, ostaje pri ranijoj odluci da se na izbore ne ide, a izvor lista iz te stranke je naveo da su znali od početka da bi ovako nešto moglo da se dogodi i da pojedini prekrše odluku o bojkotu.

„Kako sada da objasnimo biračima da su se uslovi naprasno stvorili i da odustajemo od svega o čemu smo mesecima pričali“, kaže izvor lista iz Narodne stranke.

„Blic“ prenosi da je sastanak Tadića, Ðilasa i Trifunovića zakazan nakon što je Trifunović najavio izlazak na izbore i da je to bio „opušten prijateljski razgovor koji je trajao dva-tri sata“.

Ostalo je, prenosi list, da svako od predstavnika te tri stranke priča sa svojim timom, pa da se opet sastanu i eventualno odluče šta da čine.

Sastanku nisu prisustvovali ni lider DS Zoran Lutovac ni predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji biće održani u nedelju 21. juna, odlučeno je danas nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima političkih stranaka.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je ranije danas da je ideja bojkota izbora "prazna" i da ne znači ništa, kao i da mu je to potvrdio i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji je večeras demantovao Trifunovićeve navode

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone