Danas se ponavlja glasanje na 234 biračka mesta u Beogradu, Subotici, Šapcu...

glasanje,-sprej,-Tanjug

Foto: Tanjug

Na 234 biračka mesta širom Srbije danas će biti ponovljeno glasanje, a pravo glasa imaće 203.012 birača.

Glasanje će biti ponovljeno na pojedinim biračkim mestima u nekoliko beogradskih opština – Vračaru, Zemunu, Novom Beogradu, Obrenovcu, Rakovici, Čukarici, kao i u Subotici, Novom Sadu, Bačkoj Topoli, Zrenjaninu, Sečnju, Alibunaru, Beloj Crkvi, Vršcu, Požarevcu, Beočinu, Inđiji, Loznici, Šapcu, Ljuboviji, Valjevu…

Kako je ranije saopštio RIK, štampaće se ukupno 204.027 glasačkih lističa za 203.012 birača, što je konačan broj uz obaveznu rezervu od 0,5 odsto.

 

Od 21 liste koje su se prijavile za izbore, mandate su do sada osvojile koalicije oko SNS i SPS i lista SPAS Aleksandra Šapića, kao i četiri manjinske partije.

Koalicija za kraljevinu Srbiju dobila je podršku 83.237 glasača – 2,63 odsto, i time je najbiliža cenzusu, a posle njih slede Suverenisti sa 2,32 odsto glasova i Metla 2020 sa 2,25.

U AP Vojvodini glasaće se ponovo na 23 biračka mesta.

Kada je reč o Šapcu, Upravni sud je nedavno objavio da je doneo odluku po kojoj će izbori u Šapcu biti ponovljeni na 27 biračkih mesta, međutim, Gradska izborna komisija, kako su naveli iz gradskog odbora SNS, nije raspisala ponovne izbore za odbornike Skupštine grada.

Naprednjaci iz Šapca podsećaju da je GIK dužan da preduzme izbornu radnju odnosno da raspiše ponovne izbore na biračkim mestima na kojima se glasanje ponavlja u skladu sa odlukom Upravnog suda.

(Izvot Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Stranka slobode i pravde raspustila je Opštinski odbor SSP-a na Starom gradu, jer su pojedini članovi suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora na svim nivoima bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste “Čuvamo Stari grad - Ujedinjena opozicija”.

Uoči izbora 21. juna kladionice su izbacile kvote dajući veliku šansu Ani Brnabić da ostane na mestu predsednice Vlade Srbije.

Policija u Šapcu potvrdila je da im je prijavljen slučaj pokušaja otmice dece u tom gradu.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone