“1 od 5 miliona” prikuplja potpise za izlazak na izbore

1 od 5 miliona tviter

Izvor: Twitter, print screen

Pokret "1 od 5 miliona", otpočeo je danas prikupljanje potpisa za izbornu listu koju će kandidovati na predstojećim parlamentarnim izborima. Oni su na svom Tviter nalogu napisali da je prikupljanje potpisa u toku i da građani mogu da dođu da ih podrže.

Takođe objavili fotografije na kojoj se vide ljudi kako u redovima čekaju da bi dali svoj potpis za njihovu izbornu listu.

Parlamentarni izbori u Srbiji održaće se 21. juna, a rok za prijavu izbornih lista ističe 5. juna. Ranije je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio da izbori ipak neće biti prioritet ukoliko se poveća broj zaraženih koronavirusom.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac pokrenuo je disciplinski postupak protiv članova Statutarne komisije DS, saznaje nezvanično "Blic". Postupak je pokrenut protiv sedam od devet članova ovog tela.

 Koalicija bivšeg predsednika Borisa Tadića, bivšeg premijera Zorana Živkovića i glumca Sergeja Trifunovića nije uspela da sakupi dovoljan broj potpisa podrške Vračaraca da preda ni trećinu liste kandidata za odbornike što je zakonski minimum.

Ispred srpskog parlamenta uprkos kiši i hladnom vremenu i dalje se nalazi nekoliko desetina građana, koji su celu noć proveli na platou, a kako očekuju danas će im se u toku dana narod ponovo pridružiti.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone