Glas Javnosti

OSNIVAČI

Projekat su idejno, organizaciono i finansijski pokrenule i podržavaju brojne organizacije pripadnika našeg naroda koji žive u matici i u rasejanju.

Osnovni motiv koji ih je okupio oko Projekta je vera da na ovaj način svojim znanjem, iskustvom i uticajem mogu pomoći otadžbini. Polazeći od činjenice da borba za demokratiju, odnosno za pretvaranje Srbije u pravno, socijalno i ekonomski uređenu državu nikada ne prestaje, oni su spremni da tome daju svoj doprinos. Osnivači zamiš¡ljaju budućnost Srbije kao zemlje koja baštini svoju slavnu prošlost i tradiciju, kao i državu koja bez predrasuda usvaja sve ono napredno i pametno što dolazi iz sveta. To se ne može postići bez slobodnih, hrabrih i profesonalnih medija koji su jedina delotvorna odbrana od pljačkaša, mediokriteta, neznalica i glupaka koji su preplavili društvenu i političku scenu Srbije.

Polazeći od toga da slobodu moramo čuvati pre svega od nas samih, osnivači su kao princip Projekta samostalni izabrali da se neće mešati u uređivačku politiku medija grupacije.