НОВАЦ НЕМА ОСЕЋАЈ СТИДА: Кривична пријава против креатора игрице у којој бирате како ћете МУЧИТИ и УБИЈАТИ логораше у Аушвицу

gejmer, igrice, kompjuteri ansples

Извор: Ансплеш

Пољски Институт памћења народа (ИПН) поднео је кривичну пријаву против украјинског продуцента компјутерских игрица Ејлиенс гејмс због најављиване нове игре "Цена слободе - игра о пољским логорима смрти".

Игра се наводно одиграва у нацистичком немачком концентрационом логору Аушвиц-Биркенау а играчи могу да изаберу и да буду СС-овци и убијају логораше.

Пријаву је Окружном тужилаштву у Варшави поднео председник тог Института који се бави документацијом и истраживањем злочина нацизма и комунизма и ратним злочинима над Пољацима, Јарослав Шарек, због промотивних материјала за нову игру, пише данас пољски дневни лист Жечпосполита.

Портпарол тужилаштва у Варшави Лукаш Лапчињски казао је листу да је пријава поднета због клеветања пољског народа и приписивања Пољацима фашистичких злочина и због пропагирања фашизма у вези са појавом промотивних материјала за игру која се одвија на терену бившег концентрационог логора Аушвиц-Биркенау.

За то иначе у Пољској прете казне до три године затвора а тужилаштво тренутно прикупља доказе.

Игра Цена слободе овог пута прелази све границе јер у њој играчи могу да одаберу да буду логораши и, рецимо, организују опокушај бекства из логора али и да буду СС-овци, чувари у тој највећој фабрици смрти коју су Немци током Другог светског рата подигли у окупираној Пољској, логору Аушвиц Биркенау и играчи нове игрице могу да бирају хоће ли убијати логорасе, слати их на рад или директно у гасне коморе, описује нову морбидну игрицу Жечпосполита.

Промотивни филм за игру појавио се на Јутубу крајем августа, на више канала, у међувремену је уклоњен а упитно је и да ли украјински продуцент уопште постоји или је реч једноставно о провокацији на штету Украјине, упозорио је јесенас пољски лист Ђењик Газета правна.

 

Глас јавности / Н1 / од 22.10.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pre godinu dana, kompanija Daedalic Entertainment najavila je rad na igri The Lord of The Rings: Gollum, a nestrpljivi obožavaoci Tolkinove epske sage napokon mogu da vide i prve skrinšotove, koji izgledaju spektakularno.

Ukrajinski studio „Starni Gejms“ pustio je u „Stim“ kompjutersku igricu pod nazivom „Stratedžik Majnd: Blickrig“, u kojoj učesnici treba da predvode vojsku Adolfa Hitlera i da izvrše strateški blickrig, kako bi učestvovali na paradi na Crvenom trgu.

Залуђени „гејмери” избегавају да потраже помоћ у установи где се лече наркомани и алкохоличари, док њихови родитељи најчешће дуготрајно седење пред екраном не препознају као болест

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone