Tragični kadrovi sa ulica porušenog Zagreba (FOTO/VIDEO)

ZG zem 11

Фото: Glas javnosti

Jedna 15-godišnja devojka je u kritičnom stanju nakon što se na nju urušila kuća

Jak zemljotres koji je jutros pogodio zagreb ostavio za sobom znatne materijalne štete, a vatrogasci na terenu još izvalače povređene.

Oštećena je i Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg na Cvetnom trgu. 

Jedna 15-godišnja devojka je u kritičnom stanju nakon što se urušila kuća u Đorđićevoj ulici, a na desetine građana je lakše povređeno

Podsećamo, prvo izrazito jako podrhtavanje zabeleženo je u 6.24 sati, a prema podacima EMSC-a, magnituda je iznosila 5.3.

 Drugi zemljotres, jačine 5.0 dogodio se u 7.01 časova, a epicentar je bio 10 kilometara severno od Zagreba, odnosno dva kilometra jugoistočno od Kašine na dubini od pet kilometara.

Neposredno nakon toga, zabeležen je još jedan zemljotres, ali je podrhtavanje bilo slabije od prethodna dva.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kao da im nije dosta borbe s epidemijom koronavirusa u Zagrebu, kao i s nedavnim potresom, stanare jedne zagrebačke zgrade muče i dodatni problemi.

Hrvatski premijer Andrej Plenković predstavio je nove ekonomske mere hrvatske vlade za ublažavanje posledica epidemije korona virusa, u ukupnoj vrednosti od 45 milijardi kuna (5,9 milijardi evra) prenosi novac.hr.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje i član Nacionalnog štaba Krunoslav Capak smatra da je Srbija napravila grešku uvođenjem vojnih mera i da ideja o sticanju kolektivnog imuniteta nije rešenje za epidemiju korone.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета