Reakcije Kolinde: Pokazala srednji prst u odbranu prava na pobačaj

hrvatska

Foto: Youtube/printscreen

"Uvek za život! Uvek kad je to moguće. Ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritisaka okoline. Bez stigmatizacije. Bez patrijarhalizma", kaže Kolinda Grabar-Kitarović

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović reagovala je na izjavu nosioca liste Domovinskog pokreta i HDZ-a Miroslava Škora koji zagovara ograničavanje prava na pobačaj, čak i u slučajevima kada su žene silovane.

"Vidim kako mnoge žene danas šalju selfije 'srednjeg prsta'. Da, u normalnim okolnostima to je nepristojno, ali u ovim okolnostima to je znak ne samo političkog protesta, već odluke o tome kuda ide naše društvo. Upravo zbog toga i ja dižem srednji prst", rekla Kolinda Grabar-Kitarović i dodala: "Uvek za život! Uvek kad je to moguće. Ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritisaka okoline. Bez stigmatizacije. Bez patrijarhalizma."

“Pridružujem se svim ženama koje ovim “nepristojnim” činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti vekovima unazad. Prošlo je vreme kad je žena sedela u ćošku i čekala što će “baja” reći", kazala je Kolinda.

Miroslav Škoro je juče u suočavanju s Gordanom Jandrokovićem u studiju Večernjeg lista rekao da bi, u slučaju da zatrudni, silovana trebala da se sa porodicom dogovori šta da učini. Pojedini političari u Hrvatskoj smatraju da pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama.

Ranije je i dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš reagovala na svom Facebook profilu na izjavu Miroslava Škore oko pobačaja. "Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavetuj!" napisala je Gamoš.

(Izvor:Vijesti)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nije neuobičajeno da hrvatski mediji prisvajaju srpske naučnike i velikane, a nakon višedecenijskih pokušaja da Nikolu Teslu predstave svetu kao Hrvata, na red je došao i Milutin Milanković.

Muškarac (44) osumnjičen da je mesec i po dana tukao i mučio državljanina Bosne i Hercegovine, kao i da mu je ukrao stvari.

Nacionalni štab civilne zaštite u Hrvatskoj odlučio je da od ponoći ukine e-propusnice za kretanje za Vukovarsko-sremsku i Osiječko-baranjsku županiju, kao i između Grada Zagreba i Zagrebačke županije, ali će propusnice i dalje biti potrebne za prelazak iz jedne u drugu županiju.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone