PRETUČENI SRBIN PREKINUO LETOVANJE: Sa porodicom se vratio u Austriju

Foto: Tanjug/AP

Saša Vukojević (30), Srbin koji ima austrijsko državljanstvo, a koji je brutalno pretučen u sredu na letovanju u Baškoj Vodi, juče se sa porodicom vratio u Austriju, u gradić nedaleko od Linza.

-Dok je Saša iznosio detalje napada u policiji u sredu uveče, policajac ga je svako malo prekidao govoreći mu ‘to nije bitno, to nas ne zanima’. Nakon što je priča u petak objavljena u medijima, zvali su nas ponovno iz policije, ali su ih ovaj put zanimali upravo detalji. S obzirom da smo već biti na putu za Austriju, Sašu su ponovno ispitali preko telefona, a onda su ispitali i mene- potvrdila je Manuela, Sašina supruga.

U policiji je istraga o slučaju još u toku i tragaju za trojicom napadača. Posao bi im trebali olakšati snimci sa videonadzora iz obližnje menjačnice koje su snimile mučni trenutak.

Podsetimo, Saša je preuzeo hranu iz fast food restorana i nosio je prema supruzi koja je na plaži čuvala njihove dve devojčice. Na pola puta dobio je udarac u zadnji deo glave. U padu na pod usledio je udarac nogom u glavu i šutiranje. Trojac se dao u beg, a Saša je ostao da leži s razbijenom usnom, tri rasklimana zuba i modricama po telu.

Povod napada je nepoznat, napadači mu nisu rekli ni reč, a ni sa kim nije ušao u sukob niti je imao nesuglasica pre toga. Upravo zato on i supruga su uvereni da je jedini razlog napada mogao biti tetovaža grba beogradskog fudbalskog kluba Crvena zvezda na njegovom ramenu i pravoslavni krst na listu desne noge.

-Želimo samo da se čuje istina i da predmet ne završi u nekoj fioci. Saša je brutalno napadnut bez razloga. Oni koji su bili spremni to da urade zbog tetovaže koja ne vređa nikoga, radiće to i dalje- kaže Sašina supruga Manuela.

(Glas javnosti/ Jutarnji.hr)

Komentari

  • Od Pera
  • 2020-08-01 19:30:10

Sto nas zamarate sa kojesta. lepo ste napisali da ima austrisko drzavljanstvo. Sta nas briga za te fasiste. Masakrirali nas u prvom i drugom svetskom ratu, a on im je gradio domovinu. Srbi su u Srbiji. Vas Srbije oni NISU Srbi.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета