ОДЈЕКНУЛА ЕКСПЛОЗИЈА У ЗАГРЕБУ: Пробијен звучни зид, долетео метеор, сви мислили да је земљотрес

zvezde

У Загребу и околини данас око 10.30 зачула се снажна тутњава, а Сеимолошки савез је потврдио да се радило о пробијању звучног зида који је, изгледа, изазвао - метеор.

Тутњава се чула у великом делу града па су неки пријавили и како се ради о потресу, што је забележио и Еуропски сеизмолошки центар ЕМСЦ, преноси Индекс.

Али, како је потврђено из Сеизмолошког завода, није се радило о потресу, него о пробијању звучног зида. Звучни зид је, како се наводи, пробио метеор који је изгорео у атмосфери.

На друштвеним мрежама су се појавиле слике трага дима који је наводно, за собом, оставио метеор.

Из хрватске метеорске мреже потврдили су да је изнад Хрватске заиста изгорео метеор у исто време када се на северу те земље чула јака тутњава, али да се за сада не може знати да ли ју је проузроковало изгарање метеора или пробијање звучног зида приликом војних вежби, пише Индекс.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Hrvatskoj je od jutros zabeleženo još 39 novih zaraženih. Od juče ujutro ukupno je registrovano 63 novih bolesnika. Ukupno ih je 481.

"Стандард" анализирао чланство Хрватске у ЕУ. "Земља егзистира на рубу ЕУ, влада ради на уштрб мањина - Срба, али 64 одсто Хрвата навијало је за Србију".

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета