Niko ih nije hteo, u Dubrovnik uplovio kruzer sa 756 pomoraca, ima i Srba

kruzer123

Foto: printscreen/youtube

U luku Gruž u Dubrovniku jutros je stigao kruzer "Carnival Magic" sa 756 članova posade različitih nacionalnosti koji zbog pandemije korona virusa mesecima nisu mogli da se vrate kući.

Pre luke Dubrovnik brod je bio u Gibraltaru. Na brodu je pet Hrvata, a većina dolazi iz Ukrajine i Rumunije, a tu su i neki pomorci iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovačke, BiH, Albanije, i tako dalje, rekao je Romano Perić, koordinator Međunarodne organizacije transportnih radnika u Hrvatskoj i pomoćnik glavnog sekretara Sindikata pomoraca Hrvatske, rekao je za HRT.

On je dodao da je operacija repatrijacije bila izuzetno kompleksna.

Organizovani su čarter letovi prema Ukrajini i Rumuniji, dok je za pomorce susednih zemalja osiguran tranzit do njihovih odredišta.

Perić je dodao da neće cela posada broda biti iskrcana ođednom i da će MUP obaviti formalnosti pregleda dokumenata, a usput i meriti temperaturu pojedinim članovima posade.

(Izvor Tanjug)

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nepoznati počinioci su između 12. i 13. aprila grafitima išarali spomenik žrtvama ustaškog masakra u selu Banski Grabovac kod Petrinje.

U Klinici za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" hrvatski stručnjaci izolovali su novi koronavirus SARS-COV-2, odnosno uzgojili su ga u laboratorijskim uslovima, javljaju hrvatski mediji. To je, kako navode, prvi korak ka razvoju vakcine.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović pozvao je danas hrvatski parlament da zakonom zabrani veličanje ustaštva.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone