Mirašev prijatelj, hrvatski general opleo po Srbima i prekrajao istoriju: Ti mali šugavi su srpski isprdci!(VIDEO)

Prkačin,-printscreen

Foto: printscreen/youtube

Penzionisani general HOS-a, Ante Prkačin, izjavio je da što više Crnogorci proučavaju nacionalnu istoriju sve manje su Srbi, a sve više Crnogorci.

On je gostujući u jednoj hrvatskoj emisiji citirao štivo kontroverzne ličnosti istorije, Savića Markovića Štedimije “Crvena Hrvatska”, kojom je ustvrdio da su “Crnogorci poreklom Hrvati”.

 – Crna Gora je Crvena Hrvatska. Crna Gora je sa severa, sa istoka sa severoistoka okružena gorski lancima i kosama, Komovi, Prokletije, Durmitor i tako dalje. U Crnu Goru se ulazi starim zetskim putem od Drača do mora ili na normalan način iz Hrvatske preko Hercegovine. Dakle, Crna Gora kao srednjevjekovna Duklja, ona je bila katolička-barska nadbiskupija, kaže Prkačin i dodaje:

– Tačno se zna kad ona postaje pravoslavna, kad Stevan Nemanja ulazi, ruši, razara, kad je kamenje posvadio po Crnoj Gori – rekao je on.

 Dalje, u svom izlaganju, Prkačin navodi, da su Crnogorce učili da najviše mrze Hrvate.

– Moja opcija koju Srbi zovu Montenegrini, ona dobro stoji. Što više Crnogorci proučavaju nacionalnu istoriju sve manje su Srbi a sve više Crnogorci. Novak Kilibarda je bio najveći Srbin dok nije uzeo da otvori knjige i postao najveći Crnogorac. Ja pogledam njihov parlament, oni stasiti zgodni, visoki – ti su Crnogorci. A oni mali, šugavi – to su srpski isprdci, neki Knežević. Što više vrijeme prolazi Crnogorci postaju sve više Crnogorci, a sve manje Srbi. Pogledajte samo Mila Đukanovića, dvometraš i ima isto toliko pameti – naglašava bivši general.

Ko je Ante Prkačin

Prkačin je bio general HOS-a, koji je nastao kao paravojna jedinica 1991. s početkom rata u Hrvatskoj, a njegove vođe nisu se nimalo od početka suzdržavali od potpunog preuzimanja ustaške ikonografije: pozdrava, crnih uniformi, povremenog nošenja replika ustaških kapa, grbova, imena jedinica po ustaškim zapovednicima, itd. Sam je i predsednik Hrvatske 1990-ih, Franjo Tuđman, zazirao od HOS-a, bojeći se negativnog publiciteta Hrvatske na međunarodnoj sceni. Pripadnici HOS-a činili su ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, za što postoje i sudske presude.

Prvi masovni zločin u BiH dogodio se 26. marta 1992. u srpskom selu Sijekovac kod Bosanskog Broda, gde su hrvatski specijalci, kojima je komandovao Ante Prkačin, za sat vremena ubili 15 civila. Narednih nekoliko dana pobili su ukupno njih 70, dok se devetoro i danas vodi kao nestalo. Seljanina Novaka Sedlića živog su zapalili.

Prijatelj direktora NVO CPC Miraša Dedeića


Portal in4us.net je pisao o gostovanju direktora NVO CPC Miraša Dedeića na zagrebačkoj televiziju kod Velimira Bujaneca, u kojoj su izneli niz neistina na račun Srpke pravoslavne crkve i srpskog naroda U Crnoj Gori.

Nakon toga voditelj Bujanec je objavio fotografiju na svom FB profilu na kojoj se pored njega i Miraša nalazi i Ante Prkačin.

Pozivao na Mesićevo ubistvo

Prkačin je u Bujančevoj emisiji javno rekao kako treba smaknuti bivšeg predsednika Mesića.

„To žgepče treba za uši dovesti na Jelačić plac i javno objesiti“, rekao je Prkačin, na što je Bujanec upitao misli li pritom na Mesića.

„Na Mesića“, potvrdno je odgovorio Prkačin.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Хрватске пензије су најниже у ЕУ у односу на плату, а постоји ризик да држава у будућности неће моћи да заштити старије људе од сиромаштва.

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић одликовала је пензионисане хрватске генерал-пуковнике Анту Готовину и Младена Маркача.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone