Милановић: Засад не планирам посету Србији, али ни да јој радим проблеме

Milanović

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је вечерас да засад не планира посету Београду, али ни да ствара проблеме Србији.

"Немам никакав план да Србији пакостим и радим проблеме. Нисам никад ни имао. Моја политичка каријера, пут, моје друштвено деловање све је супротно од тога", рекао је Милановић у првом председничком интервјуу за РТЛ телевизију упитан о могућности да посети Србију.

На коментар да председник Србије Александар Вучић није одушевљен његовом победом на изборима и да не прелази преко изреченог "шака јада", Милановић је оценио да Вучић то "намерно и криво интерпретира", поновивши да није мислио на целу државу.

"Не волим ја та пребројавања. Сад би се ја у пребројавању могао ухватити на удицу па говорити ко је за кога гласао. За мене је гласало јако пуно припадника, чланова српске заједнице, људи, наших грађана. То је очито, то видим и то ми је драго, али не волим то пуно истицати. И онда могу питати другу страну је ли икад неки Хрват гласао за њега", рекао је хрватски председник.

Он је оценио да Вучић и други који воде Србију "морају да одлуче када и камо жели, је ли то Русија, неутралност…".

"Не видим конзистентност те политике, али да ћу се навући на тај танак лед прљаве воде, нећу", додао је Милановић.

Бивши премијер владе левог центра Зоран Милановић из опозиционе Социјалдемократске партије у другом кругу избора, 5. јануара, победио је дотадашњу председницу Колинду Грабар-Китаровић из владајуће Хрватске демократске заједнице (ХЏ). На дужност је ступио 18. фебруара.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Председник Србије Александар Вучић дао је налог војсци, полицији и Безбедносно-информативној агенцији да готово херметички затворе границу Србије према Северној Македонији, уколико би дошло до најезде миграната који већ данима покушавају да продру у Грчку, са турске стране, пишу данашње „Вечерње новости“.

Hotel "Nais" na auto-putu Beograd-Niš, koji je u vlasništvu Ivice Tončeva, neće imati podršku države jer je otpustio 60 odsto zaposlenih, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета