Korona ugrozila izbore u Hrvatskoj: Dovode se u pitanje izlaznost i legitimitet

kutija,-izbori,-Tanjug

Foto: Tanjug AP

Politički analitičar Žarko Puhovski upozorio je da bi legitimitet parlamentarnih izbora 5. jula u Hrvatskoj u aktuelnoj situaciji širenja zaraze korona virusa mogao biti doveden u pitanje.

On je podsetio i da su domovi za stare zatvoreni, tako da se postavlja pitanje kako će njihovi štićenici glasati.

- Stariji ljudi su najviše orijentisani na izbore i velika je nepravda ako ne budu mogli da glasaju, što takođe ugrožava njihov legitimitet (izbora) - rekao je Puhovski.

On je rekao da je lako moguće i da se u BiH zabrane izbori za hrvatski parlament, što bi, takođe, uticalo na legitimitet izbora, jer, kako je kazao, to nije Kanada sa nekoliko stotina glasača.

 Puhovski predviđa nisku izlaznost i bez dileme, kaže, legitimnost izbora.

- Jedini logični termin izbora je za mene bio 13. decembar, mogli smo imati vladu još četiri meseca, vlada se mogla zaduživati po neverovatno jeftinim uslovima kojih verovatno neće biti kada nova vlada dođe u sedlo - rekao je Puhovski, ne isključujući pritom mogućnost ponavljanja izbora.

Smatra da se vladajući HDZ kladio na, kako je rekao, “pogrešnog konja”, jer su verovali da će autoritet Nazionalnog štaba trajati duže.

(Izvor: Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U luku Gruž u Dubrovniku jutros je stigao kruzer "Carnival Magic" sa 756 članova posade različitih nacionalnosti koji zbog pandemije korona virusa mesecima nisu mogli da se vrate kući.

Dva jaka potresa pogodila hrvatsku prestonicu, vatrogasci izvlače ljude iz ruševina

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, povodom neprimerenih poruka navijača Dinama na zagrebačkim ulicama, u kojima se pominju srpske žene i deca, da to govori o onima koji su to uradili, a ne o nama, te da je siguran da to nije stav većine hrvatskih građana.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone