JA SE NE BRANIM, OVO JE SRAMOTA: Todorić odbio da se izjasni o optužnici!

ivica-todorić-ytps

Foto: Youtube/Printscreen

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić odbio je danas da se izjasni o optužnici, koja njega i nekolicinu njegovih saradnika tereti da su oštetili kompaniju za više od 1,2 miliona evra.

"Ne želim da se izjasnim o tim glupostima", rekao je Todorić, preneo je zagrebački portal Telegram.

Na optuženičkoj klupi uz Todorića su u ovom slučaju nekadašnji Agrokorovi menadžeri Ante Huljev i Piruška Canjuga te četvrtooptužena Nicole De Roši, koji su takođe danas negirali krivicu.

Nakon ročišta Todorić je novinarima rekao da je Agrokor bio privatna firma u kojoj su svi, kako je rekao, bili zadovoljni.

"Ja se ne branim i neću se braniti, ali uveravam vas da je ovo sramota", rekao je Todorić, koji tvrdi da njegove kolege i on nemaju od čega da se brane.

Tužiće, kazao je, Tužilaštvo i one koji su odgovorni za ovaj predmet.

"Po tome može bilo ko da dođe kod preduzetnika i kaže: ''Ti si uzeo pare''", naveo je, te zapitao zašto mu nikakva krivica nije pronađena u proteklih 30 godina.

Istovremeno, dodao je, imao je ozbiljna potraživanja od Agrokora.

"Otišao sam u Nemačku i London i zadužio se za 500 milona evra da kupim Merkator. Ja sam dokapitalizovao Agrokor s mojim parama. I sad će meni neko da kaže da sam ja potkradao svoju firmu", kazao je Todorić.

Ponovo se obrušio na premijera Andreja Plenkovića.

"Ovde je med i mleko za ono što je Plenković napravio. Najgori smo, BiH raste bolje od nas, Hrvatska je zadnja. Mene su makli, a šta su napravili? Svu nacionalnu industriju su dali strancima, nemamo investicija, mladi nam se iseljavaju, mi smo pali ne na kolena, nego na pod. A Plenković bi i dalje heo da vodi vladu, to je nonsens! Mi moramo sve učiniti da se iz Hrvatske maknu oni koji od Hrvatske prave kaljugu i zagađuju ovaj politički prostor", rekao je Todorić.

(Izvor: Tanjug)

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

 Visoki prekršajni sud u Zagrebu danas je na opštoj sednici svih sudija odlučio da poklič "Za dom spremni" na početku pesme "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira.

Polaganjem venca i cveća državni vrh Hrvatske, predstanici nacionalnih manjina, Jevrejske opštine i antifašista danas su podno spomenika "Kameni cvet" obeležili 75. godišnjicu proboja logora Jasenovac.

Penzionisani general HOS-a, Ante Prkačin, izjavio je da što više Crnogorci proučavaju nacionalnu istoriju sve manje su Srbi, a sve više Crnogorci.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone