Iz MUP-a Hrvatske demantovali crtanje krstova na glavama migranata

policecece

Izvor: Pixabay

Hrvatski MUP negirao je danas pisanje britanskog Gardijana da policajci migrantima crtaju krstove na glavi, navodeći da se radi o još jednoj u nizu neutemeljenih optužbi na račun hrvatske policije u postupanju prema nezakonitim migrantima.

-Neutemeljene optužbe ovaj put su otišle korak dalje, pa se u članku navodi da su hrvatski policijski službenici sprejom obojili glave migranata koji su pokušali da nezakonito uđu u Republiku Hrvatsku, u nameri da ih obeleže, ponize i traumatizuju, jer su im glave obojene u obliku krsta, a migrantska populacija je većinom muslimanska- navodi se u saopštenju MUP-a, piše portal Index.

Kako se tvdri, time su na pretenciozan način, "neobjektivnošću i senzacionalističkim člancima" hrvatski policijski službenici optuženi za ksenofobiju.

-Posebno zabrinjava i zaslužuje najoštriju osudu što je ovakav članak, koji očito potiče na versku netrpeljivost, plasiran u javnost tokom meseca Ramazana- navodi se u saopštenju hrvatskog MUP-a.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Иво Санадер данас је на загребачком Жупанијском суду проглашен кривим за узимање провизије у поновљеном суђењу у предмету "Хипо".

U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa novoobolelih od koronavirusa 37, oporavljenih 57 i umrlih troje, objavio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

U Hrvatskoj je u martu boravilo oko 118 hiljada turista ili 75 odsto manje nego u istom mesecu 2019., dok je noćenja ostvareno 53 odsto, prvi su podaci iz sistema eVisitor koji potvrđuju izuzetno negativan uticaj pandemije korona virusa na turistička kretanja, kažu u Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone