Фото: Pixabay

Ove nedelje ugostitelji, hotelijeri i predstavnici Udruženja privatnog smeštaja održaće videosastanke sa Ministarstvom turizma i Nacionalnim štabom stožerom civilne zaštite oko epidemioloških mera koje će im se propisati, a cilj je, da turistička sezona, barem delimično. u Hrvatskoj počne 1. juna, a najkasnije 15. juna.

Ugostitelji su već upozorili da restorane, barove i kafiće neće ni otvoriti 11. maja ukoliko ti uslovi budu prestrogi. Zato je Udruženje ugostitelja i turističkih radnika Hrvatske preduzetničke komore tražio da im se dopusti otvaranje i unutrašnjih prostora, a ne samo terasa, po ugledu na Austriju.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, najverojatnije će se za početak ići samo s terasama, kako je i definisano Vladinim zaključkom o postupnoj reaktivaciji privrede, a u zavisnosti od epidemiološke situacije do kraja maja, razmatraće se I otvaranje unutrašnjih prostora u restoranima i kafićima.

U resornom ministarstvu kažu da oni ne vide problem da se otvore i unutrašnji prostori kod onih objekata koji imaju velike lokale, tamo gde su se dosad održavala različita veća slavlja, uz ograničen broj stolova i poštovanje rastojanja.

(Izvor: jutarnji.hr)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета