Hrvati pooštrili režim za građane Srbije; nova pravila stupila na snagu u ponoć

Šahovnica,-hrvatska-zastava,-Pixabay

Foto: Pixabay

U Hrvatskoj je od ponoći počeo da važi novi, pooštren režim ulaska u tu zemlju zbog koronavirusa.

Prema tom režimu građani Srbije moraće u obaveznu dvonedeljnu izolaciju, što obihvata i sve one koji imaju uplaćene turističke aranžmane.

Ista odluka se odnosi i na građane BiH, Severne Makedonije i one koji dolaze s teritorije Kosova.

-Te osobe će biti dužne da provedu 14 dana u samoizolaciji. Obaveza se ne primenjuje na one koji su u tranzitu kroz navedene zemlje-, rekao je juče ministar unutrašnjih poslova i šef Štaba civilne zaštite Davor Božinović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Svi oni koji imaju uplaćene turističke aranžmane u Hrvatskoj, a dolaze iz BiH, Srbije, sa područja Kosova i iz Severne Makedonije, moraće u 14-dnevnu samoizolaciju, izjavio je sinoć Mladen Bužančić, šef Službe za državne granice splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Izuzeci su, kaže, one osobe koje putuju zbog neodložnih ličnih razloga, osobe koje su prekogranični radnici i putnici koji su u tranzitu.

On je  rekao da ovo nije zatvaranje granica prema tim zemljama, već je to promena režima.

(Izvor: B92)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jako nevreme zahvatilo je danas popodne deo srednje i južne Dalmacije, a velika pijavica formirala se oko 17.45 sati u pelješkom kanalu.

U Hrvatskoj je u toku kampanja pred izbore za parlament koji će biti održani 5. jula, a jedan od najzanimljivijih predizbornih spotova delo je Samostalne demokratske srpske stranke (SDS).

Za razliku od policijskog časa koji će biti sproveden u Srbiji tokom prvomajskih praznika, u Hrvatskoj će biti dozvoljeno roštiljanje uz određene restrikcije.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone