splitnapad

Izvor: Pixabay

U splitskom kvartu Sirobuja danas se, uprkos zabrani svih većih okupljanja u Hrvatskoj, na uskršnjoj misi okupila nekoliko vernika, koji su fizički napali nuvinarku koja ih je snimala.

Kako prenosi zagrebački portal Index.hr, misu je organizovala župa koju vodi sveštenik Josip Delaš, koji je već dobio prekršajnu prijavu zbog verbalnog napada na policajce.

Delaš je prošle nedelje prilikom policijske intervencije pretio policajcima “božjom kaznom”, a u razgovoru za Index, korona virus je ozančio kao “američki proizvod”, najavljujući još tada da će za Uskrs održati misu bez obzira na zabranu.

Dalmatinski portal javlja da je fizički napadnuta novinarka tog medija koja je snimala okupljanje vernika u crkvi na Sirobuji, dok je Slobodna Dalmacija navela da su vernici novinarki tog splitskog lista poručili da je “bolje da ide ća”.

Slobodna Dalmacija navodi da je pred crkvu stigla policija koja, kako se navodi, čeka kraj mise kako bi ispitala šta se dogodilo.

Iz splitske policije su potvrdili samo da su dobili dojavu o događaju i da je istraga u toku.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na udaru krize zaposleni u ugostiteljstvu, turizmu i gradjevinarstvu

Na konferenciji za novinare nakon pada aviona u kojem su poginula dvojica vojnika, hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević rekao je da podnosi ostavku.

Poljoprivrednik iz Varaždinske županije objavio je status na Facebooku i izazvao buru u hrvatskoj javnosti. Ovaj slučaj poljoprivrednika koji je bio u samoizolaciji, ali je uprkos tome odvezao đubrivo na polje pa je kažnjen sa 8.000 kuna (oko 1.000 evra), digao je Hrvatsku na noge.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone