'Crnogorski scenario': Hrvatska otvorila granice za DESET zemalja ali NE I ZA SRBIJU!

hrvatska PIX

Foto: Pixabay

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas otvaranje granice za turiste iz 10 zemalja, među kojima nema Srbije.

-Napravili smo plan po kojem bismo izmenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Litvaniju, Litvaniju, Poljsku i Nemačku - rekao je Plenković.

Foto: Tanjug/Hina

Plenković je na početku sednice vlade rekao da do ove odluke dolazi, kako je rekao, zbog sjajnih rezultata Hrvatske proteklih dana.

Granice će, kazao je, biti otvorene za turiste iz deset evropskih zemalja, a lista će se proširivati, kaže, u skladu sa situacijom.

Ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog stožera, Davor Božinović, istakao je kako će građani tih zemalja ulaziti u Hrvatsku slobodno, uz epidemiološku kontrolu i pridržavanje preporuka epidemiološke struke. Odluku o tome nadležni štab će doneti danas.

-Neće se tražiti da dokažu razloge ulaska u zemlju. Na ulasku će se uzimati njihovi podaci, mesto odredišta, broj mobilnog telefona, e-mail adresa, kako bi se pratilo njihovo kretanje u Republici Hrvatskoj - rekao je.

Prethodno je Crna Gora učinila nešto slično, pa ni tamo Srbima za sada nije dozvoljeno da putuju.

Hrvatska među najuspešnijima

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš naveo je kako poslednja tri dana u Hrvatskoj nema novih zaraženih korona virusom.

-Nalazimo se među najuspešnijim zemljama u borbi protiv KOVID-19 u Evropi i svetu - rekao je dodavši kako od popuštanja mera imamo mali broj novozaraženih i povoljnu epidemiološku situaciju.

Što se tiče reaktivacije bolničkog sistema, Beroš je istaknuo kako se rešavaju nerealizovani termini s lista čekanja iz marta i aprila i zakazani termini za maj.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je, na predlog Instituta za javno zdravlje, odlučilo da, zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi, od danas bude zabranjeno organizovanje privatnih skupova - svadbenih svečanosti i maturskih i rođendanskih proslava, i sličnih skupova.

Više stotina turista iz Srbije od 20. juna kreće na odmore u Grčku, saznajemo u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Juta.

Naš reprezentativni napadač je zbog nepromišljenosti ušao u veliki problem.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone