БЕЗ КОМЕНТАРА: Колинда Грабар Китаровић ОДЛИКОВАЛА Готовину и Маркача

ante gotovina, viki

Извор: Википедија

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић одликовала је пензионисане хрватске генерал-пуковнике Анту Готовину и Младена Маркача.

"Поводом обележавања Дана победе и домовинске захвалности и Дана хрватских бранитеља, председница и врховна заповедница Оружаних снага Хрватске Колинда Грабар-Китаровић одликовала је на лични подстицај "Велередом краља Петра Крешимира Петог. с лентом и Даницом" пензионисаног генерал-пуковника Анту Готовину и пензионисаног генерал-пуковника Младена Маркача", наводи се у саопштењу из кабинета председнице.

Одликовано је 14, унапређено 96 (24 официрке и 72 официра) и похваљено 8 припадника Оружаних снага Републике Хрватске.

"Велеред краља Петра Крешимира ИВ. с лентом и Даницом" је одликовање Републике Хрватске које заузима треће место по важности у редоследу хрватских одликовања.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nesvakidašnji obračun dvojice vozača na ulicama Novog Zagreba danas oko 14 sati dobiće i sudski epilog.

-Dovoljno je da građani Srbije rezervišu smeštaj u Hrvatskoj, pokažu dokaz na granici gde i kod koga idu i mogu ući u zemlju i otići na more- kaže Krunoslav Capak, vodeći hrvatski epidemiolog.

Репрезентација Хрватске први пут у историји пласирала се у финале Светског првенства и тако надмашила генерацију која је 1998. године заустављана у полуфиналу Мундијала у Француској.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone