Zaplenjeno 60.000 evra na granici u Batrovcima

carina

Foto: CARINA SRBIJA

Zaplenjeno oko 60.000 neprijavljenih evra na Batrovcima.

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Batrovci prema Hrvatskoj sprečili pokušaj prenosa skoro 60.000 evra koje putnici nisu prijavili.

Devizni prekršaj je otkriven kada je u popodnevnim časovima na red za ulaznu kontrolu došao automobil nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin albanske nacionalnosti.

Kontrolom automobila i ličnog prtljaga, carinici su utvrdili da ovaj bračni par zapravo sa sobom nosi 79.900 evra, nakon čega im je vraćen iznos od po 10.000 evra što je suma koju nisu u obavezi da prijave, navodi se u saopštenju Uprave carina Srbije.

Ostatak od 59.900 evra je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom u Sremskoj Mitrovici.

(izvor:Kurir)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Suđenje Slobodanu Kašćelanu optuženom za zelenašenje izvršeno na organizovan način i ostalim okrivljenim za stvaranje kriminalne organizacije, koje juče bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je zbog nedolaska okrivljene Aleksandre Bogdanović, jer je na snazi zabrana ulaska iz Srbije zbog kronavirusa. Glavni pretres je zakazan za 24. jul.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su dve osobe i zaplenili oko tri kilograma spida, oko dva kilograma tableta ekstazi, oko 10 kilograma kofeina, tri pištolja, škorpion sa prigušivačem, automatsku pušku i 95 komada municije različitog kalibra.

Počelo je pripremno ročište Ninoslavu Jovanoviću zvanom Malčanski berberin. Njega su dovezli u Palatu pravde u Nišu oko 8.50.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone