Zapaljena kuća srpskoj porodici na Kosovu

gnjilanekuca

Izvor: Pixabay

Kuća Srbina Svetozara Cvetkovića zapaljena je rano jutros u selu Cernica u opštini Gnjilane, izjavio je danas šef biroa Kacelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Stojković. Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar i sprečili da kuća u potpunosti izgori.

Stojković je za portal Kosovo onlajn izjavio da vlasnik kuće živi u Jagodini sa suprugom, ali da je stanovništvo vidno potreseno i uznemireno tim događajem. On je pozvao nadležne organe da nađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde, kako ekstremisti ne bi smatrali da su pozvani da pale i uništavaju srpsku imovinu.

-Cernica je etnički mešovito selo, sa većinskim albanskim stanovništvom, sa oko 2.000 Albanaca i oko 70 Srba. Posle rušenja kuće Jovice Menkovića, 18. februara, sada je izgorela još jedna srpska kuća. U selu je taj događaj izazvao strah i osećaj nesigurnosti i neizvesnosti- rekao je Stojković.

Kako navodi taj portal, Cvetkovićeva ćerka Mileva Živković, koja inače živi u Partešu, a trenutno se nalazi u izolaciji u Jagodini jer je pandemija zatekla u inostranstvu, rekla je da ocu još nisu rekli da je kuća zapaljena, jer je star i bolestan.

-Izolacija mi ističe u maju i tada ću videti roditelje. Ovo je i bolno i strašno, nikada nismo imali problema sa komšijama Albancima- rekla je ona i dodala da je kuća više puta obijana, a da počinioci nikada nisu pronađeni.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedan muškarac izboden je oko 20 sati na Novom Beogradu u Ulici Jurija Gagarina broj 202 kod garaža.

Carinici su danas na aerodromu ”Nikola Tesla” zaplenili neprijavljeni muški sat marke "Chopard“ koji je na ruci nosio jedan pilot.

Bojan Ilić (37), zvani Babun, uhapšen je zbog sumnje da je prodavao kokain na području Lajkovca i Lazarevca, a nakon saslušanja njemu je određen jednomesečni pritvor.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone