Foto: Pixabay

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija danas je, povodom pisanja pojedinih medija, saopštila da osuđenici iz poluotvorenog odeljenja zatvora u Zabeli, takozvani slobodnjaci, koji su pozitivni na korona virus, nisu izlazili iz zatvora tokom vanrednog stanja, jer im je upravo to pravo sudspendovano još pre njegovog proglašenja.

Uprava podseća da su ovoj kategoriji osuđenika 11. marta odložena do normalizacije stanja sva vanzavodska prava i pogodnosti, kao što su slobodan izlazak u grad, posete porodici i srodnicima za vikend i praznicima, nagradno odsustvo, godišnji odmor, kao i radno angažovanje izvan zavoda.

- Svi oni su odmah, po uvođenju ovih mera 11. marta, obavešteni da će odmah nakon normalizacije stanja sva njihova suspendovana prava i pogodnosti biti nadoknađeni - navodi se u saopštenju Uprave.

U ovom kazneno-popravnom zavodu prisustvo korona virusa je potvrđeno kod 84 osuđenika od ukupno testiranih 351 iz poluotvorenog odeljenja, koje je inače fizički odvojeno od zatvorenog dela zatvora, i oni nemaju kontakt sa drugim, “težim”, osuđenicima.

 

Izvor: Blic

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета