Glas Javnosti

Krila se tri godine od firme: Ukrala OSAM MILIONA EVRA

Svet
Autor: Glas javnosti

Verovala je da je nikad neće pronaći, a onda se sve preokrenulo

Tridesetjednogodišnja Nemica Jasemin G. predala se nemačkim vlastima nakon što je tri godine bila u bekstvu zbog krađe osam miliona evra.

Jasemin je u maju 2021. godine u Bremenu jednostavnim trikom prevarila kompaniju za transport novca Loomis uzevši za sebe ogromnu svotu novca.

Potom je otišla u jedan od štek stanova u kojem se nedeljama krila. Kako prva istraga pokazuje, nije imala ničiju pomoć, već je sve sama smislila.

Ostaje samo pitanje šta je nameravala s novcem koji maltene nije ni trošila tri godine.

Jasemin je ove godine morala da menja lokacije i na poslednjoj je, kako pišu nemački mediji, bila isuviše izložena "neprijateljskim pogledima" iz komšiluka zbog čega je upala u paranoju.

Verovala je da su policajci koje je često viđala u kraju tu zbog nje, pa je, kako se pretpostavlja, počelo da je muči kajanje zbog svega.

Više od 1.033 dana jurili su je kriminalni istražitelji, privatni detektivi i tužilaštvo i čini se da se umorila od života begunca.


Neposredno nakon nestanka, profesor Adolf Gallvitz (73), policijski psiholog na policijskom koledžu u Vilingen-Šveningenu, objasnio je da "tako velika suma novca privlači veliki broj kriminalaca".

"Čak su i kriminalci trećeg ili četvrtog reda u stanju da im uđu u trag. Širom sveta. Može biti ucenjena i kidnapovana", rekao je on.

Bild piše da je situacija za Jasemin G. bila izuzetno opasna kada je pobegla. Morala je stalno da pazi da ne postane žrtva sopstvenih postupaka.

Kada je avion iz Istanbula sleteo na aerodrom u Bremenu u utorak uveče, istražitelji su uhapsili 31-godišnjakinju.

Prema Krivičnom zakoniku, Jasemin G. za svoje krivično delo - za posebno tešku krađu - preti kazna do 10 godina zatvora.



Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR