Glas Javnosti

LIKVIDACIJA U ALBANIJI! Pokolj među "škaljarcima"!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Škaljarski klan odvodio svoje ljude u Albaniju i tamo ih likvidirao

Škaljarski klan ubio je sedam svojih vojnika nakon što su ih prebacili u Albaniju, tvrdio je policajac Ljubo Milović tokom razgovora šefom suprotstavljenog klana Radoju Zviceru.

Taj odbegli službenik Uprave policije sa Zvicerom se dopisivao preko kriptovane Skaj aplikacije, a cela komunikacija je dostavljena crnogorskim istražiteljima iz Europola.

U transkriptima u koje su "Vijesti" imale uvid, Milović, pod kodnim imenom Oficir, prepričava Zviceru i kolegi Petru Lazoviću informacije koje je dobio od škaljarca Edmonda Mustafe.

- Veli, sedmoricu su ubili u Albaniji. Koga su od njihovih tamo prebacili, svaki je metak dobio - prenosi Milović informacije.

Vođa kavačkog klana mu odgovara:

- Pa da, vidiš nema ih, Miloga čuva Mićko - a onda predlaže kako da iskoriste tog škaljarca:

- Treba on da ga uvati za ruku i direkt kod Kate. Pre toga ga vi ohrabrite.

Zvicer, Milović i Lazović više puta, tokom dopisivanja, pominju Katu. Iz njihovih razgovora jasno proizlazi da govore o tadašnjem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Lazović tada prenosi da ih i njegov otac, u to vreme pomoćnik direktora Uprave policije, Zoran Lazović, podržava u toj akciji.

- Zato ja to pričam. Još nam Z daje podršku. To je bomba, beton - piše mlađi Lazović.

On u prepisci sa kriminalcima pod pseudonimom “Z” govori o svom ocu Zoranu Lazoviću, tadašnjem pomoćniku direktora Uprave policije za borbu protiv kriminala.

Dok policajac Milović u grupni čat prenosi informacije koje dobija od Mustafe, njegov kolega Lazović predlaže kako da što pre nagovori Mustafu da svedoči protiv pripadnika klana kom pripada.

- Ajde. Daćemo mu zaštitu. I zaštićenog. Ono đe je on ubijao nećemo stavljat. I biće zaštićeni - piše tada neformalni šef Odseka za posebnu operativnu podršku koji je delovao pod patronatom njegovog oca.

Dok raspravljaju da li je Mustafa upao u paronoju i da li će shvatiti ozbiljno policajca Zorana Stanovića, koji im je, piše, i omogućio kontakt sa njim, Zvicer traži da Baranina daju njemu na čuvanje. Tada naglašava i da znaju sve Mustafine prljave poslove.

- Sebe ne mora, neka ove uvali daćemo mu zaštitu i status dok ne oposli. A ti daj sve što znaš za njega. Da imamo - piše mlađi Lazović.

Vijesti su još 19. jula pitale Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da li su provjeravali navode Ljuba Milovića sa Skaj aplikacije - da su pripadnici organizovane kriminalne grupe škaljarski klan u Albaniji ubili sedam pripadanika svoje organizacije.

To pitanje ostalo je bez odgovora, kao i druga - ako su to činili, da li je utvrđeno ko je i kada ubijen i ko je za to odgovoran.

Crnogorski istražitelji tragaju za više pripadnika organizovane kriminalne grupe škaljarski klan, koje sumnjiče da su učestvovali u najtežim krivičnim delima. Njima se, nakon ubistava, izgubio svaki trag.


Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR