UHAPŠEN NAČELNIK SA VMA: Uzimao mito od pacijenata za lekarske preglede!

mito-vma

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Načelnik nefrologije na VMA Đoko Maksić, koji je inače i profesor Medicinskog fakulteta, uhapšen je zbog sumnje da je uzimao mito od pacijenata.

On se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u sredu branio ćutanjem, nakon čega mu je Viši sud, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana, rekla je portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Tri pacijenta koja su mu davala mito na saslušanju su priznala krivicu i zaključila sporazume sa tužilaštvom na uslovne kazne zatvora, a sporazume treba da potvrdi sud.

Đoko Maksić, koji je praćen duže vreme u saradnji tužilaštva i Ministarstva odbrane.

On se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu tokom 2020. godine od većeg broja pacijenata uzeo novac za lekarske preglede, suprotno naredbi nadleznih organa koja se odnosi na prijem pacijenata koji ne ispunjavaju uslov hitnosti.

Istraga treba da utvrdi da li je od još nekih pacijenata uzeo mito.

(Izvor: Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jelica Panić (25) iz Paraćina preminula je pre tačno deset godina od komplikacija nastalih tokom anestezije.

V. Đ. (21) iz Temerina osuđen je na deset meseci zatvora i dvogodišnju zabranu upravljanja automobilima, zbog saobraćajne nesreće u kojoj je kolima usmrtio pešaka iz istog mesta.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da struka sve vreme u Srbiji daje preporuke i uputstva na osnovu kojih se donose mere tokom pandemije korona virusa, dodajući da je u poslednje dve nedelje zaposleno više od 2.500 mladih lekara.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone