Суд децу доделио мајци, ћерке од насиља побегле код тате

deca-zlostavljanje

Foto:Pixabay

Обрт након судског епилога да се после развода новобеоградске породице деца доделе мајци. Адвокат оца: Хитно помозите брату и сестрама. Суд је оцу забранио да прилази деци

Заступници оца који се бори да добије старатељство над троје деце, јер их мајка физички повређује, поднели су пре неколико дана Трећем основном суду молбу да се предмет по њиховој жалби хитно проследи у Апелацију. О овој тешкој причи једне новобеоградске породице, чија имена не објављујемо ради заштите идентитета деце, "Новости" су писале пре неколико дана.

Како нам је испричао адвокат Милисав Чогурић, мајка последње три године врло често и сурово туче децу, кломпама по глави и ногама, дршком усисивача, гађа их ножем, повређује кључевима, а судија Трећег основног суда у новембру прошле године одлуком о разводу брака, а на предлог Центра за социјални рад Нови Београда, децу је поверила мајци. Оца је истовремено лишила родитељског права и забранила му да им прилази на 200 метара.

- Разлог је што у Центру кажу да отац има леп, едукативан и емотиван однос са децом и да мајка има лош, али се он не може поправити ако се отац не искључи из живота деце - прича нам адвокат. - Судија није дозволила да се деца пред судом изјасне о физичким повредама и са ким желе да живе, иако ћерке имају 14 година, а син 8.

Чогурић наводи да се отац крајем децембра прошле године жалио Апелационом суду на пресуду Трећег суда, али да та судија одуговлачи да пошаље предмет:

- Одговор тужене на нашу жалбу добијен је 17. фебруара и о томе је одмах обавештен суд. Та потврда о пријему је била у судијином поседу када је "Новостима" дата изјава да је нема у списима. Према томе, њена изјава да је разлог њеног одбијања да пошаље жалбу у Апелациони суд то што нема доказ да су очеви адвокати примили одговор на жалбу чиста је неистина. Рок од осам дана да се предмет достави другостепеном суду је прошао, па тражимо да то ураде што пре.

Адвокат наводи да су ћерке сада код оца, јер су побегле од мајке:

- Позвале су оца и испричале да је претходно вече мајка поново ставила нож под кревет и рекла да ноћас са њиме може да их посети. Оне целу ноћ нису спавале од страха, а кад је ујутру одвела сина у школу и отишла на посао, оне су се спаковале и дошле код оца. Отац је њихов долазак пријавио и градском и општинском центру за социјални рад и полицији, да не буде да их је отео. Од тада син стално зове сестре и плаче да дођу и одведу и њега. А мајка им прети да се врате, јер ће он завршити у затвору, а оне у поправном дому.

СУМЊЕ НА КОРУПЦИЈУ

АДВОКАТ Чогурић каже да не искључују да се све дешава због корупције:

- То се посебно односи на стручни тим Центра за социјални рад Нови Београд, а није искључен ни суд. Моји клијенти располажу озбиљним доказима који указују на корупцију. Из њих се види да мајка са појединцима из Центра има сарадњу на приватној основи, да је њена адвокатица у непосредној комуникацији са судијом и да се договарају како да наштете оцу. У једној од порука адвокатица саветује мајку да новац добро обложи папиром, па онда стави у коверту.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kako smo nezvanično saznali, užasan prizor stanari hotela videli su oko 6 časova i smesta su pozvali policiju. Njihov komšija visio je sa spoljnog zida terase na prvom spratu

Policajci su danas sprečili stariju ženu da skoči sa zgrade na Grbavici u Novom Sadu. Žena je pretila da će skočiti sa četvrtog sprata zgrade u Gogoljevoj ulici.

Rasprava o prisilnom vakcinisanju dece u Hrvatskoj opet se zakuhtala. Ovaj put (kao i prošle godine) širi se priča kako deca umiru od boginja. Ministar Kujundžić je rekao kako doktori ne smeju da odbiju da leče nevakcinisanu decu, ali je za HRT izjavio da podržava prisilno vakcinisanje.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone