Razbijena međunarodna kriminalna grupa u Srbiji

međkrimgrupp

Izvor: Pixabay

Međunarodna kriminalna grupa uključena u fiktivnu trgovinu finansijskim instrumentima, korupciju, računarske zločine i pranje novca, razbijena je u operaciji izvedenoj u Bugarskoj, Austriji, Nemačkoj i Srbiji 2. aprila, saopštilo je danas bugarsko tužilaštvo.

Navodi se da je u Srbiji uhapšeno pet osoba, nadgleda se 30 bankovnih računa i zaplenjena je pokretna i nepokretna imovina. Trojica Bugara i jedan Nemac uhapšeni su u Bugarskoj, preneo je BTA, a pretpostavlja se da je jedan od njih vođa grupe.

Nemački državljanin je u pritvoru, dvojica Bugara su u kućnom pritvoru, a treći je pušten uz kauciju. U Nemačkoj je zamrznut bankovni račun sa višde od 2,5 miliona evra. Istraga protiv ove grupe pokrenuta je u Nemačkoj pre godinu dana, zajedno sa austrijskim vlastima za suzbijanje privrednog kriminala i korupcije.

Međunarodna kriminalna grupa nanela je gubitak hiljadama građana Evrope i drugih zemalja. Šteta se procenjuje na oko 80 miliona evra.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su E.A. (24) i A.F. (24) zbog sumnje da su maskirani i uz prijetnju pištoljem pokušali da opljačkaju benzinsku pumpu u sarajevskoj opštini Novi Grad, nakon čega su pobegli.

U centru Novog Pazara je danas u kasnim popodnevnim satima došlo do opšte tuče.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone