Radniku Jure određeno zadržavanje do 48 sati

juraradnik

Izvor: Pixabay

Radniku kompanije Jura u Rači Slaviši Pajoviću, koji je priveden danas posle skupa nezadovoljnih radnika, određeno je zadržavanje do 48 sati u Policijskoj stanici u Rači.

On će u petak u 11 časova, uz krivičnu prijavu, biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu. Privedenom radniku Jure određen je branilac po službenoj dužnosti, saznaje N1.

Posle održanog skupa nezadovoljnih radnika Jure u 14 časova ispred fabrike, Pajović je sačekao reportera N1, dopisnika iz Kragujevca, da pred kamerom izjavi čime su to radnici Jure nezadovoljni.

Pajović se zajedno sa novinarom uputio na mesto snimanja, kada je Pajoviću prišao pripadnik Policijske uprave Kragujevac, iz stanice policije u Rači i rekao Pajoviću: "Hajde sa mnom u policijsku stanicu".

Slaviša Pajović je bez reči, nešto iza 14:15, ušao u policijsko vozilo i od tada se nalazi u stanici policije.

Inače, u 14 časova Pajović se obratio ispred ulaza Jure pred pedesetak radnika kojima je rečeno da se ipak uvodi treća smena i rad subotom, ali su se razišli i krenuli u pogone kada je rečeno da rukovodstvo odustaje od rada subotom.

S obzirom na mali broj radnika, Slaviša Pajović im je rekao da ipak uđu u fabriku, a on je kasnije uhapšen.

U 15:50 reporter N1 je snimao zgradu Policijske stanice Rača, zbog čega je legitimisan, a lična karta mu je vraćena posle 15 minuta. Policajac je rekao da je načelnica stanice tu, ali da je nadležna PU Kragujevac.

Načelnica Policijske uprave Kragujevac Jasmina Rajković nije se odazvala na više poziva dopisnika N1  na mobilni telefon.

Slaviša Pajović se, takođe, ne javlja na telefon.

Izvor: N1

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

 Србину из Доње Будриге, Срђану Гигићу, синоћ је запаљена њива под кукурузом. Штета је потпуна, јер се изгорели кукуруз због дима и опасних испарења не може користити за исхрану животиња.

Građani se opet okupljaju ispred Centra bezbednosti u Nikšiću, a prema pisanju crnogorskih medija policija sa štitovima je ispred zgrade.

Полиција је у Дунаву пронашла беживотно тело девојке из Новог Сада која се водила као нестала, саопштило је Министарство унутрапшњих послова.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone