Potresna ispovest majke ubijene direktorke škole iz Erdevika: Psihički ju je maltretirao, smetao mu je njen uspeh (FOTO)

Foto: Glas javnosti

Direktorka Osnovne škole Sava Šumanović u Erdeviku kod Šida, Branislava G. (49), ubijena je u petak u toj školi.

- Moje Branislave više nema. Njeni sinovi su kod mene i ja moram da se izborim da Nikolu i Veljka izvedem na put, da završe škole, zaposle se - kaže Olgica Gnjidić, majka Branislave Gnjidić (46), koju je prekjuče suprug Predrag (53) ubio na njenom radnom mestu u OŠ "Sava Šumanović" u Erdeviku.

Predrag je prethodno u školi, pred domarom, hicem iz automatske puške ubio Miroslava Bojića (56), školskog vozača, sa kojim je njegova supruga bila u tajnoj vezi. Pre nego što je pucao, domaru je rekao "ti se sklanjaj, tebi neću ništa". Čim je usmrtio Bojića, popeo se do kancelarije svoje supruge, inače direktorke škole, rekao sekretarici da se skloni i ubio Branislavu. Posle zločina izašao je iz škole i policija ga je uhapsila.

https://www.glas-javnosti.rs/hronika/ovo-je-direktorka-koju-je-ubio-ljubomorni-muz-2881

Branislavina majka Olgica dan posle zločina još je u šoku. Ponavlja da zet nije njenu ćerku tukao, ali ju je psihički maltretirao, što je ponekad bilo i gore od batina.

- Smetalo mu je što je postala direktorka, poslovno bila uspešnija od njega, imala veću platu. Smetalo mu je i što je veću pažnju posvećivala deci, posebno mlađem sinu, koji ima dijabetes, nego njemu. Psihički ju je maltretirao, nije to mogla više da izdrži pa se okrenula Bojiću i ostavila Predraga. Ali on je pokušavao da je privoli da se pomire. Plašila ga se i nije želela da mu se vrati - priča nesrećna majka u čiju kuću dolaze rođaci, komšije, prijatelji i jedva čujnim glasovima joj izjavljuju saučešće.

Niko od njih nije raspoložen za priču o tragediji ove porodice, o stravičnom zločinu koji je potresao Srbiju. Na ulicama ovog mesta tek poneki građanin prozbori da “ne pamti ovakvu tragediju ne samo u svom Erdeviku već i u regionu.

- Lep dan se pretvorio u košmar. Prodavao sam voće i odjednom video našeg lokalnog policajca kako trči ka školi. Nije mi bilo jasno sta se dešava, jer je počeo da viče nešto i uhvatio se za pištolj. Potrčao sam da vidim da li mu treba pomoć i tamo video Predraga, kome je policajac već stavio lisice i postavio ga da sedne na klupu. Onda sam video i automatsku pušku bačenu pored njega i shvatio da se sigurno nešto strašno dogodilo - priča za “Blic” prodavac voća koji ima tezgu u neposrednoj blizini škole gde se dogodio zločin.

Dodaje i da su se za svega par minuta pojavile još dve-tri patrole koje su odmah krenule da pomognu Branislavi i Miroslavu koje je Predrag praktično "preko kolega" ubio.

Ujak pokojnog Miroslava, takođe meštanin Erdevika, kaže za "Blic" da mnogi nisu znali da je on bio u vezi sa Cicijom, kako su zvali pokojnu Branislavu.

- Načuo sam neke priče, ali nisam se mešao. Miroslav je bio slobodan, razveo se pre otprilike sedam godina, ali je ostao u dobrim odnosima i sa bivšom ženom i sa ćerkama, sa kojima se redovno viđao. Nije svakako bio jedan od onih koji idu po selu i pričaju o svojim vezama. Ono što znam jeste da je ovo velika tragedija koja je, pored toga što je zavila dve porodice u crno, uništila i živote dece. Ne mogu ni da zamislim kako će sad ta deca da odrastaju sa činjenicom da im je otac ubio majku i njenog ljubavnika – priča Miroslavljev ujak odmahujući glavom u neverici.

Ubica lovočuvar

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo Predrag Gnjidić je radio kao lovočuvar u Nacionalnom parku "Fruška gora" i to na vojnom lovištu Morović. Svojevremeno je bio gost emisije "Trag u prostoru: Ljubavni zov kralja šume", prikazanoj na RTS-u. Predrag je 2011. godine bio učesnik Evropskog prvenstva u oponašanju rike jelena, gde je reprezentacija Srbije zauzela šesto mesto.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета