Pljevljaka terete da je šef "valjevske grupe"? Za Darka Šarića stigla nova krivična prijava, suđenje odloženo

10-igor-skender_620x0

foto: novosti.rs

Na suđenju Darku Šariću zbog pranja para nagoveštena nova krivična prijava. Optuženi negira nove tvrdnje i traži da ide na poligrafsko ispitivanje

BRANILAC Darka Šarića, protiv koga se u Specijalnom sudu u Beogradu vodi postupak zbog pranja para, advokat Dejan Lazarević, zatražio je u petak izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i njegovog zamenika Saše Ivanića, jer sumnja u njihovu pristrasnost. Zbog toga je pretres odložen za početak juna.

 
Lazarević je, na pretresu, na kojem je bilo planirano da se započne sa iznošenjem završnih reči, naveo da je pre tri dana saznao da je Ivanić sa svedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem, kod prvog čoveka Tužilaštva izdejstvovao pokretanje novog postupka protiv Šarića i to za "organizovanje kriminalne grupe i sprečavanje i ometanje dokazivanja".

Prema nezvaničnim informacijama, Šarić je sada osumnjičen i da je bio na čelu "valjevske grupe", čijim pripadnicima se sudi zbog ubistva Željka Đedovića u Valjevu i niza drugi dela, a po optužnici, organizator je Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš. Sve to, prema Lazarevićevim rečima, urađeno je kako bi zaštitili Joksovića da odgovara za pokušaj ubistva Gorana Nikolaševića iz Valjeva.

Advokat je otkrio i sadržinu izjave koju je u policiji, početkom maja dao izvesni D. R., a u kojoj on navodno tvrdi da ga je lično Joksović angažovao da podmetne bombu pod Nikolaševićev automobil, jer je sa njim "bio u bliskim odnosima".

Za reč se javio i Šarić, koji je potvrdio da je protiv njega podneta nova krivična prijava.

- Vidite koliko se ovo pokvareno radi, montira mi se drugi postupak sa ljudima sa kojima nikakav kontakt nikada nisam imao - rekao je Pljevljak. - Ispada po toj njihovoj prijavi da sam ja šef tom Milanu Lazareviću.

Povodom tvrdnje advokata Lazarevića da je protiv Šarića pokrenut novi postupak, "Novosti" su od Tužilaštva tražile informaciju da li je to tačno. Do zaključenja ovog broja odgovor nije stigao.

JOKSOVIĆEVA DESNA RUKA

PRE dve godine, Goran Nikolašević je u javnost izneo da Joksović želi da ga spreči da govori o njegovim mahinacijama i kriminalnim radnjama, jer je "bio njegova desna ruka pune četiri godine". Između ostalog je izjavio da je bio direktor u Joksovićevim firmama i da je vodio sva poslovanja, kao i da mu je poznato da je sedam miliona evra, svedok saradnik prisvojio od Šarića. Za sve to, kako je tada rekao, ima dokaze.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Muškarac ranjen je iz vatrenog oružja protekle noći u Rakovici, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. On je prevezen na VMA sa više prostrelnih mera.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone