OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA: Upali u kuću, mučili i ubili starca i oteli 20.000 evra

Foto: Pixabay

Pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici nepravosnažnom presudom osuđen je Zoran Celić (58), iz Okučana, u Republici Hrvatskoj, na 15 godina zatvora zbog ubistva Laze Romčevića (70), iz Hrtkovaca, kod Rume, kada je nesrećnom starcu oteto više od 20.000 evra.

Zločin se desio dan pred doček Nove 2017. godine. Dve osobe, od kojih je jedna, kako se tvrdi, bio Celić, upale su uveče u dom Romčevića preko dvorišta iz susedne kuće, u kojoj niko nije živeo. Vezali su Lazu i njegovu suprugu Savu plastičnom žicom i oblepili im usta selojtepom. Razbojnici su zatim ispreturali stvari i pronašli kofer sa parama i važnim dokumentima i potom pobegli.


Starica je nekako uspela da se odveže i ode kod komšinice, odakle je pozvala policiju, ali nesrećnom starcu nije bilo spasa.

Obdukcionim nalazom je utvrđeno da je sedamdesetogodišnjak prilikom pljačke doživeo infarkt. Tokom suđenja, Celić nije otkrio ko mu je bio pomagač u ovom razbojništvu, zbog čega policija i dalje traga za njegovim saučesnikom.

Meštani Hrtkovaca su naveli da su starci bili štedljivi, otkako su došli ranih devedesetih iz Osijeka u ovo selo. Sava je radila u Nemačkoj, gde je stekla penziju, ali kako su govorili prijatelji ovog bračnog para, novac je uvek davala Lazi, koji ga je “štekovao”.

(izvor:Kurir)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета