ОСАМ ГОДИНА ЗАТВОРА због 100 кила марихуане, 12.000 таблета дроге, седам кила амфетамина

zatvor

Foto:Pixabay

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на осам година затвора Александра Кнежевића из Црне Горе који је пре две године ухапшен у Београду са више од 100 килограма марихуане, 85 грама кокаина, више хиљада таблета синтетичких дрога, два пиштоља без дозволе и муницијом.

Истом пресудом изречена му је и новчана казна од 100.000 динара, а осуђен је због кривичних дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из кривичног дела недозвољено држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, објавио је данас Апелациони суд.

Медији су након његовог хапшења почетком фебруара 2018. године пренели да је Кнежевићем Црна Гора расписала потерницу, због издржавања казне због диловања.

По налогу суда од Кнежевића је одузета пронађена дрога и то: 104,8 килограма марихуане, 6,7 килограма амфетамина, 11.594 таблете дроге МДМА, 1.100 мл опојне дроге амфетамин у течном стању, 85,25 грама опојне дроге кокаин, 54 електронске вагице, 451,80 грама скроба, 400 мг сумпорне киселине, 3.960 грама кофеина.

Одузето му је и 784,48 грама магнезијум стеарата, 159,93 грама натријум бикарбоната који служи за увећање масе опојне дроге, миксер, апарат за заваривање кеса, машина за таблетирање, шприц са иглом, кашика, пластична канта и три кутије, као и те два пиштоља и једна кутија са 44 комада муниције.

Одузета му је и имовинска корист прибављена извршењем кривичног дела у износу од 2.705 евра.

Истом пресудом Лазар Пророковић осуђен је на 16 месеци затвора због кривичног дела неовлашћено држање опојних дрога.

Изречена му је и мера безбедности одузимања 31 грама амфетамина и 18,26 грама кофеина.

Овом одлуком Апелациони суд у Београду је одбио као неосноване све жалбе и потврдио првостепену пресуду Висег суда из маја прошле године.

Кнежавић и Пророковић ухапшени су у акцији интервентне полиције, са мањом количином дроге, а поменута велика количина и оружје нађени су у изнајмљеном стану у Београду који је користио Кнежевић.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Познато је да становници Србије воле да иду у корак са светским трендовима, па се тако и оно што је свуда одавно одувао ветар историје, код нас пропагира на сваком кораку. Све је то у реду, док је реч о одећи, технолошким иновацијама, па чак и ријалити програмима. Међутим, чињеница да пратимо и светске трендове на "нарко-сцени" је нешто што озбиљно забрињава.

Ko je bio pokojni šef “Balkanskog narko-kartela” pod nadimkom “Markos”

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone