Od udara groma požari zahvatili okolinu Jagodine i Novog Pazara!

grom PIX

Izvor: Pixabay

Od udara groma danas pre podne izbila su dva požara u okolini Jagodine i Novog Pazara, izjavio je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačko jedinice i civilnu zaštitu u MUP-u Goran Nikolić.

Nikolić je za Tanjug rekao da u požarima, koji su u ranim jutarnjim satima izbili u okolini Jagodine i Vrnjačke Banje, nije bilo povređenih i da su se u oba slučaja od udara groma zapalili strujomeri.

Naveo je da su, zbog nevremena koje je juče i danas pogodilo Srbiju, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale i u Vrnjačkoj Banji, Smederevu i okolini Kruševca, gde su, kaže, obilna kiša i grad oštetili objekte i vozila.

Nikolić je rekao da su u Vrnjačkoj Banji vatrogasne ekipe na osam lokacija izvlačile vodu iz kuća i objasnio da je bilo reči o komunalnim problemima, a ne o izlivanju reka.

-Voda se sa obližnjih brda slila u kuće koje se nalaze u depresijama. Jaka kiša pala je i u okolini Kruševca, gde je pet vatrogasnih ekipa na nekoliko mesta izvlačilo vodu. Sve naše ekipe su u pripravnosti da dejstvuju ako bude većih padavina- naveo je Nikolić.

Dodao je da je bilo manjih intervencija zbog grada.

-U okolini Smedereva je palo drvo koje su naše ekipe uklonile sa puta. Za sada nije bilo većih intervencija zbog vremenskih nepogoda- kazao je Nikolić.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

D. J. (35) uhapšen je u Surčinu zbog vožnje automobila bez dozvole i to pod dejstvom alkohola tokom policijskog časa čime je prekršio i meru zabrane kretanja, proverimo ustanovljeno da je već tri puta prekršio policijski čas.

Tužilaštvo u Čongradu u Mađarskoj podiglo je optužnicu protiv troje ljudi koji su pokušali da prokrijumčare 18 kilograma marihuane iz Srbije u Mađarsku i to paraglajderom.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije zaplenila je u Beogradu 112 kilograma marihuane i uhapsila tri osobe, među kojima je jedan policajac.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone