Nova saznanja: Pucali na Daku Davidović, Vladika JOANIKIJE bio meta!

Joanikije,-sajt-eparhije-bnikšićke

Foto: eparhija budimljanskonikšićka

Srpske bezbednosne službe, došle su do novih saznanja vezano za pokušaj ubistva biznismena i dobrotvora SPC Miodraga Dake Davidovića, a operativni podaci do koji se došlo veštačenjem ukazuju da je najverovatnije meta napada ipak bio vladika Joanikije.

Na ta saznanja ukazuju određena veštačenja koja su nedavno završena, a koja su se obrađivala više meseci.

Ukoliko se ova saznanja istražitelja potkrepe materijalnim dokazima, to baca novo svetlo na čitav taj slučaj.

Čekaju se još neki nalazi, tačnije, DNK uzorak koji je uzet sa mesta odakle je pucano kritične noći.

Na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, locirano je nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea, u blizini hotela Kraun Plaza, u momentu pucnjave na Davidovića i vladiku Joanikija.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, te osobe su pod posebnom obradom.

Da li je slučajnost ili nešto drugo, da kriminalci budu u blizini mesta gde je pokušan atentat na vladiku Joanikija i Miodraga Davidovića, velikog donatora SPC i protivnika režima Mila Đukanovića, ostaje da utvrdi istraga.

Davidović je u trenutku ranjavanja, 10. decembra prošle godine, oko 21 čas, bio u kafiću, na međuspratu hotela "Kraun plaza" na Novom Beogradu, zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim.

On je pogođen u ruku hicem iz snajpera, a prema prvim saznanjima iz istrage, samo je splet srećnih okolnosti pomogao da ne bude ubijen.

(Borba.me)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku meru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektovnošću u postupanju, poručio je rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović.

U Beogradu je uhapšen I. R. (30) zbog sumnje da je prevarom stekao protivpravnu imovinsku korist od oko devet i po miliona dinara i oštetio više privrednih društava.

Nešto posle 7 sati napadnut je vozač GSP-a na liniji 27. Na njega je, posle verbalne diskusije, u Ruzveltovoj ulici, nasrnuo putnik i naneo mu nekoliko udaraca.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone