Nezapamćena količina novca zaplenjena na graničnom prelazu sa Crnom Gorom

evri2

foto:Sputnik

Carinici su danas na graničnom prelazu Špiljani, prema Crnoj Gori, zaplenili 552.805 evra, saopštila je Uprava carine.

Kako je ranije saopštila Carina Srbije, prekršaj je otkriven na ulazu u Republiku Srbiju iz pravca Crne Gore u automobilu kojim je upravljao turski državljanin, a koji je u susretu sa carinicima prijavio da kod sebe ima svega 8.000 evra, piše B92. 

Ubrzo je, međutim, otkriveno da su gotovo sve šupljine automobila ispunjene neprijavljenim novcem, dodaje se u saopštenju.

Utvrđeno je da je reč o sumi od čak 562.805 evra, uglavnom u manjim apoenima od 50, 20 i 10 evra.

Sve novčanice su bile uredno složene i zapakovane u velike koverte koje su potom slagane ispod tapacirunga u podu, stranicama vozila, rezervnom točku, kao i ispod sedišta.

 

Deo novca je otkriven i u pregradi za dokumenta ispred suvozačevog sedišta, kao i u ličnom prtljagu putnika.

Na pitanje carinika kuda se uputio sa tolikim neprijavljenim novcem, putnik je odgovorio ćutanjem.

O ovom nesvakidašnjem deviznom prekršaju odmah su obavešteni policija i tužilaštvo, pa je nakon odluke javnog tužioca naloženo da vozač bude uhapšen, a otkriveni novac i vozilo predati su u dalju nadležnost UBPOK-a radi sprovođenja krivičnog postupka.

Sputnik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nekadašnji „Jugoprevoz Berane“, a zatim i „Ivangrad prevoz“ je posle stečaja postao "Simon vojaž", a direktor tog preduzeća je visoki funkcioner DPS

Od 23. marta, od kada je omogućeno prijavljivanje na evidenciju NSZ elektronskim putem, zaključno sa 31. martom, toj službi prijavilo se 2.045 građana, kažu u Ministarstvu rada i NSZ.

Kosovska vlada aktivirala je raniju odluku o posebnim taksama na uvoz brašna i građevinskih blokova iz centralne Srbije, pa se na kilogram brašna naplaćuje četiri centa, a na blok dva centa.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone