NAPAO MAJKU, UHAPŠEN SA AUTOMATSKOM PUŠKOM: Mladič osuđen na godinu i po dana zatvora

hapšenje-lisice-zatvor2-EnvatoElements

Foto: EnvatoElements

Viši sud u Požarevcu osudio je pravosnažno Aleksandra Jovića (33) iz Sirakova na godinu i po dana zatvora, zbog nelegalnog držanja i nošenja oružja.

Podsetimo, mladić je bio uhapšen u maju, zbog sumnje da je napao majku, a onda pobegao kod rođaka sa automatskom puškom u kojoj je bilo 14 metaka. Njega je rođak  prijavio policiji, koja ga je odmah uhapsila i oduzela mu oružje.

- Jović je sklopio sporazum sa Višim tužilaštvom iz Požarevca koji je sud prihvatio i osuđen je na godinu i po dana zatvora. Građanima nije dozvoljeno da poseduju oružje koje je Jović imao kod sebe, a sumnja se i da je on nameravao da pušku sakrije u selu Ljubinje - kazao je izvor Kurira.

Inače, protiv Jovića se osim postupka pred Višim sudom, vodio i postupak za nasilje u porodici pred Osnovnim sudom u Velikom Gradištu.

- Jović je presudom Osnovnog suda 25. maja osuđen zbog nasilja u porodici na štetu majke i izrečena mu je kazna zatvora od osam meseci sa rokom provere od dve godine. Inače, i Jović, a i tužilaštvo su se odrekli prava na žalbu, pa je presuda postala pravnosnažna - dodao je naš sagovornik.  

(Izvor:Kurir)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Carinici na prelazu Gradina se svakodnevno susreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, a u prethodna dva dana sprečili su da 40.000 evra i 20 litara različitih alkoholnih pića bude ilegalano preneto preko granice.

Beogradska policija uhapsili je bugarskog državljanina L. V. I. (59) zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

Tri osobe, među kojima je dvoje male dece, su teško povređene večeras u 20.35 u saobraćajnoj nesreći u Obrenovcu.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone