Molba za uslovni otpust kao mogućnost za zatvorenike

jail

Izvor: Pixabay

Imajući u vidu vanredno stanje u našoj zemlji i sve mere koje su uvedene, među mnogim pitanjima postavlja se i jedno koje se tiče zatvorenika kojima je ostalo još nekoliko meseci do isteka kazne.

Da li će oni biti ranije pušteni na slobodu zbog pandemije, Udruženju novinara Srbije (UNS) za rubriku “Građani traže da novinari pitaju” odgovorila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija navodeći da se primenjuju svi zakonom predviđeni mehanizmi za umanjenje kazne zatvora i pomilovanje.

“Svim osuđenicima je na raspolaganju mogućnost da se obrate molbom za uslovni otpust nadležnom sudu koji će o tome doneti odluku”, stoji u odgovoru koji je preneo Blic.

UNS-u je za rubriku “Građani traže da novinari pitaju” pisala supruga osuđenika kom je ostalo pet meseci do isteka kazne u КPZ Valjevo i zanimalo ju je hoće li takvi zatvorenici ranije izaći na slobodu zbog borbe sa korona virusom. Takođe, ona je pitala može li predsednik takve zatvorenike pomilovati.

UNS je po uvođenju vanrednog stanja pokrenuo rubriku “Građani traže da novinari pitaju” kako bi što veći broj onih koji su zabrinuti za svoju i dobrobit bližnjih dobio odgovore od nadležnih.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Žarište pandemije se iz Kine preselilo u Evropu, pa sada zvanični Peking šalje pomoć u maskama i drugoj deficitarnoj opremi gde god je to potrebno, uključujući i Srbiju.

Srbija bi po projekcijama na kraju 2021. mogla da ostvari privredni rast veći od sedam odsto, izjavio je večeras ministar finansija Siniša Mali.

Broj zaraženih virusom korona na američkom nosaču aviona "Teodor Ruzvelt" porastao je na najmanje 23, a vlasti nameravaju da izoluju kompletnu posadu u luci, javili su američki mediji.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone