Malčanski berberin tražio izuzeće zamenika tužioca: Preti mu kazna zatvora od 10 godina do DOŽIVOTNE! (VIDEO)

Foto: Youtube/print screen

Početak pripremnog ročišta Ninoslavu Jovanoviću u javnosti poznatom kao Malčanski berberin pomeren je za sat vremena, jer je optuženi zatražio izuzeće zamenika tužioca.

Ročištu prisustvuju i roditelji 12-ogodišnje devojčice iz Suvog Dola koju je Ninoslav Jovanović oteo krajem prošle godine.

Optuženi Jovanović je zatražio da zamenik tužioca bude izuzet, zbog čega je za sat vremene odložen početak ročišta.

Zbog osetljivosti slučaja i zaštite interesa maloletnog lica Više javno tužilaštvo u Nišu nije saopštilo pravnu kvalifikaciju dela, ali se zna da je istraga vođena za više dela i da mu preti kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Suđenje je zatvoreno za javnost.

Od 46 godina koliko ima, Ninoslav Jovanović je 22 proveo u zatvoru. U dva navrata je osuđivan za silovanje, a na slobodi se našao posle postupka za seksualno uznemiravanje putem društvenih mreža. Novinarka Dragana Kocić, koja godinama prati ovu oblast, kaže da su sada okolnosti potpuno drugačije u odnosu na prethodna suđenja.

Maloletnu devojčicu Jovanović je oteo 20. decembra prošle godine na putu do škole, nju je policija pronašla posle deset dana, a on je uhapšen 5. januara u svom rodnom selu Malča.

Na pripremnom ročištu on će se kratko izjasniti o krivici.

Tokom istrage po nalogu suda obavljeno je psihološko veštačenje Ninoslava Jovanovića u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu. Rezultati su prosleđeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu ali zbog osetljivosti predmeta nisu objavljeni.

Sa suđenja, takođe zatvorenog za javnost, detalji se do izricanja presude neće saopštavati, bar ne zvanično.

Istraga protiv Jovanovića sprovedena je za više dela za koje je raspon kazni od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Pogledajte kako je izgledalo hapšenje pre nešto manje od 5 meseci!

(Izvor: RTS)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета