Korona miri kavački i škaljarski klan?

škalj

Izvor: Pixabay

Istraživač Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Saša Đorđević kaže da organizovani kriminal ne miruje ni tokom pandemije koronavirusa.

"Kriminalne grupe pokušavaju da iskoriste postojeće stanje za dodatni prihod ili da nadoknade izgubljeno. Već su primećeni slučajevi prevara u svetu gde kupljena zaštitna i medicinska oprema nije stigla na adresu kupca, ali i distribucije lažnih testova za koronavirus", kaže on za portal "Javno.rs".

“U okolnostima kada su zatvorene granice i ograničeno kretanje, sigurno će doći do pravljenja novih laboratorija za proizvodnju ilegalnih narkotika, ali i za uzgoj kanabisa. U Albaniji se već očekuje veća proizvodnja kanabisa. Dodatni izazov je distribucija“, kaže Đorđević.

Kada je reč o uticaju krize na trenutno dva najjača klana u Srbiji i Crnoj Gori – škaljarski i kavački, Đorđević ocenjuje da su moguća dva scenarija.

“Veća je verovatnoća da će doći do smirivanja situacije što bi smanjilo broj ubistava. Vreme se više koristi za planiranje kako da se kriza proizvede što manje štete, odnosno iskoristi postojeća situacija. Moguće je da dođe do pomirenja i udruživanja snaga, na početku kratkoročno, a posle ko zna. Takve stvari se dešavaju u kriznim vremenima“.

Izvor: B92

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemiolog Predrag Đurić izjavio je da je aktuelna pandemija zarazne bolesti COVID-19 pokazala da su države izdale svoje građane, jer su bile nesposobne da se pripreme za pandemiju, iako se takva mogućnost nagoveštavala u protekle najmanje dve decenije.

Nekadašnji turski golman i reprezentativac Ruštu Redžber osvrnuo se na borbu koju je vodio protiv koronavirusa.

Kada kažemo Emir Kusturica svakako će nas razumeti ceo svet. Pored onoga po čemu je svima najbolje znan, a to je kao režiser, on je i scenarista, producent, kompozitor i glumac. Ovaj srpski umetnik oglasio se povodom epidemije koja je trenutno jedan od glavnih problema u svetu, zvana korona virus.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone