KONTROVERZNO UBISTVO NAVIJAČA PARTIZANA: Glavni osumnjičeni oslobođen krivice, išao na svetsko prvenstvo u Rusiju

Ivan-Perović-youtube

Foto: youtube/printscreen

  Prošlo je 9 godina od ubistva navijača Partizana Ivana Perovića, ali i dalje niko nije odgovrao za taj zločin.

Glavni osumnjičeni Milan Krasić je nakon presude po kojoj je osuđen na 14 godina zatvora pušten na slobodu, pošto je presuda poništena.

Krasić je viđen na Svetskom prvenstvu u Rusiji  gde je slikan u društvu sina aktuelnog Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila. Mnogi su taj detalj povezali sa preinačavanjem velike zatvorska kazne u oslobađajuću presudu.

Pravosudna klackalica

Navijaču Partizana i članu navijačke grupe Alkatraz, Milanu Krasiću (31), odlukom trećestepenog veća Apelacionog suda u Beogradu iz aprila 2019. godine ukinuta je presuda za ubistvo Ivana Perovića i on je pravosnažno oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Krasić je bio optužen da je 22. oktobra 2011. godine posle sukoba na Novom Beogradu učestvovao u ubistvu navijača Partizana, koji je bio u grupi Zabranjeni, Ivana Perovića i doveo u opasnost život Đorđa Stanojevića, koji je bio s njim i koji je ranjen u levu potkolenicu.

Drugostepanom presudom iz juna 2018. godine Krasić je osuđen na 14 godina zatvora za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Odlukom trećestepenog veća Apelacionog suda Krasiću je preinačena ta presuda istog suda, a kao razlog je naveden nedostatak dokaza.

Podsetimo i u prvostepenoj presudi Višeg suda iz juna 2016. godine Krasić je oslobođen optužbi, kao i sada u pravosnažnoj presudi.

Sukobi frakcija rezultirali ubistvom

Ivan Perović je ubijen 2011. godine na Novom Beogradu nakon što je upucan od strane grupe navijača za koje se sumnja da su pripadnici grupe Alkatraz.

Perović je bio član grupe Zabranjeni, frakcije koja se odvojila od Grobara sa Juga na leto 2011. godine. Bili su nepoželjni na mnogim stadionima, ali su se aktivno bavili svim navijačkim aktivnostima, išli su na sva gostovanja, na utakmice ženskog košarkaškog kluba, marketinški su se aktivirali i navijačkim žargonom "akcijali" su protivničke navijače i širili svoju navijačku bazu.

Mesecima su na ulici vodili pravi rat sa Alkatrazima, često su "radili" noževi na obe strane, a na kraju se desio i kobni 22. oktobar kada je ubijen Ivan Perović.

 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

S. J. (63), osumnjičena da je u subotu oko pola pet ujutro u dvorištu porodične kuće u selu Buljane, kod Paraćina, ubila supruga M. J. (70), na saslušanju u Višem tužilaštvu u Jagodini branila se ćutanjem.

Pripadnici novosadske policije uhapsili su J. J. (50) iz Vrbasa, osumnjičenog da je fizički napao načelnika u Policijskoj upravi Novi Sad i zbog sumnje da je posedovao kokain, saopštila je policija.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone