ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Србину из Доње Будриге запаљена њива под кукурузом, штета потпуна

Извор: принтскрин

 Србину из Доње Будриге, Срђану Гигићу, синоћ је запаљена њива под кукурузом. Штета је потпуна, јер се изгорели кукуруз због дима и опасних испарења не може користити за исхрану животиња.

Пожар је захватио Гигићеву њиву на двадесетак ари која се налази само 300 метара од села. Претходно су горела стрништа и ливаде на више локација у том делу општине Партеш.

“За нас је ово велика штета, с обзиром да живимо искључиво од пољопривреде и имамо двоје деце на студијама”, каже за РТВ Пулс Срђан Гигић, који кукурузом тови свиње и козе.

То је једина површина под пољопривредним културама коју Гигићи обрађују, јер до друге, веће, не смеју да приђу јер страхују од комшија Албанаца који су последњих година купили имања у суседству.

Оштећену породицу данас је посетио шеф Департмана за пољопривреду општине Партеш и пољопривредни стручњак Живорад Јовановић, који је најавио формирање комисије која ће утврдити узроке и последице паљевине.

“Општина Партеш ће помоћи оштећене, у складу са својим могућностима”, обећао је Јовановић.

На лицу места данас је била и косовска полиција, направила увиђај и констатовала штету. У току је истрага о узроцима паљевине и одговорним лицима.

Прошле недеље, у малој општини Партеш која обухвата само још два села: Пасјане и Доњу Будригу, непозната лица су починила шест крађа у само једној ноћи, а на мети лопова су били аутомобили, краве и друге животиње.

Глас јавности / КиМ Радио / од 02.10.2018.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета