Holanđani prvi otkrili kokain na "Budvi", hteli da ga bace u more

Izvor: Twitter, print screen

Crnogorski brod "Budva" kompanije Barska plovidba na kome je u subotu u nemačkoj luci Hamburg otkriveno i zaplenjeno pola tone kokaina, bio je praktično "uhapšen" još i pre ulaska u nemačke vode.

Nemački istražni organi su navodno, “Budvu” pretresli na osnovu informacije koju su dobili “od stranih vlasti“.

Brod je inače, bio na putu iz luke Kazablanka u Maroku prema Hamburgu, a prema navodima nemačkih medija, “Budvu” je još tokom njenog prolaska kroz holandske teritorijalne vode, presrela pomorska policija te države i brod pratila do nemačkih voda gde ga je predala u nadzor nemačkim vlastima.

Pretresom broda u Hamburgu u jednom od delova teretnog prostora, sakriven iza pregrade koja ima metalni poklopac osiguran sa desetak velikih šrafova, pronađeno je ukupno 500 kilograma kokaina upakovanog u vodootporne vreće.

Tu su bili i kanapi, GPS predajnik, pa je policija zaključila da droga uošte nije ni trebalo da stigne u Hamburg, već da pre toga bude izbačena sa broda u more tokom njegovog prolaska pored holanske i nemačke obale, prenose Vijesti.

Iz mora bi je pronašavši je po signalu koji emituje GPS predajnik, brzim manjim čamcima pod okriljem mraka, pokupili saradnici švercera sa broda.

Policijsko presetanje i nadzor broda kada je on ušao u holanske vode međutim, osujetili su planove švercera i “Budva” je sa neiskrcanim ilegalnim tovarom kokaina, na kraju završila u Hamburgu gde je policija pretresla brod i pronašla dokaze koji sa ukrcanom drogom navodno sigurno povezuju 42-godišnjeg brodskog konobara, Mladena Radulovića iz Bara koji je odmah i uhapšen.

Ostala 22 člana posade „Budve“ – svi crnogorski državljani – su ispitani, ali nisu zadržani i brodu je dozvoljeno da nakon ukrcaja tereta, u nedelju poslepodne isplovi iz Hamburga i nastavi putovanje za Nigeriju.

Izvor: Nova

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета