DROGA U NUTELI: Srpski carinici našli sakrivene narkotike ispod poklopca omiljenog slatkiša(FOTO)

droga-carina

Foto: Uprava carina

Carinici gotovo svakodnevno otkrivaju male količine narkotika, koje putnici skrivaju na najrazličitijim mestima, ali slučaj zabeležen tokom proteklog vikenda na prelazu Gradina je svojevrsni presedan, jer su zamotuljci marihuane pronađeni sakriveni u eurokremu.

Prekršaj je otkriven kada je 27. juna 2020. godine na izlazu iz zemlje za kontrolu pristigao „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana.

Bez obzira što su i 40-godišnji vozač i njegov saputnik tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje carinici su u saradnji sa policijom ipak odlučili da detaljno pregledaju njihov prtljag.

Foto: Uprava carina

 U torbi sa hranom koja se nalazila među ostalim torbama i koferima u prtljažniku bile su i četiri tegle „nutele“. Carinik je prilikom pregleda uočio da na jednoj od njih ispod poklopca nedostaje aluminijumska folija, odnosno, da je tegla otvarana, iako je delovalo da je do vrha puna.

Foto: Uprava carine

Sumnja da se u njoj nalazi još nešto ispostavila se kao opravdana, jer su iz eurokrema izvađene dve kesice u kojima je bilo nešto više od 50 grama marihuane.

Istog dana je, takođe na izlaznoj strani, prilikom detaljnog pregleda automobila BMW kojim je putovalo troje Holanđana, turskog i grčkog porekla, kod 35-godišnjeg suvozača u donjem vešu pronađen grumen hašiša i dve narandžaste tablete sa logotipom „Tesla“, za koje se pretpostavlja da je reč o ekstaziju.

Narednog dana posle ponoći je za detaljan pregled na ulaznoj strani Gradine izdvojen BMW engleskih registarskih oznaka kojim su putovala trojica Britanaca turskog porekla. Ovoga puta je kesica marihuane pronađena u naslonu za ruke na zadnjem sedištu njihovog automobila.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nepoznati napadač ranio je Vladimira K. (40), u noći između četvrtka i petka u Ulici Stojana Jankovića u Rakovici, on je ispalio više hitaca u Vladimira dok je sa prijateljem dolazio do zgrade u kojoj stanuje njegova devojka.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije zaplenila je u Beogradu 112 kilograma marihuane i uhapsila tri osobe, među kojima je jedan policajac.

Dva automobila i autobus sudarili su se nešto pre 17 časova na uglu ulica Beogradske i Krunske.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone