APELACIONI SUD U BEOGRADU: Sudi Šarićevoj grupi, ali ne i Darku Šariću!

saric

Foto: Youtube/printscreen

Apelacioni sud u Beogradu, koji je krajem februara razmatrao kazne kojima su Darko Šarić i ostali pripadnici kriminalne grupe osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne zbog šverca 5,7 tona kokaina, odlučio je da sam otvori glavni pretres i izvede dokaze pre nego što odluči da li će presudu da potvrdi ili preinači.

Međutim, drugostepeno se neće suditi svim pripadnicima grupe, već samo Milošu Cajiću, Vladimiru Račiću, Marku Račiću i Bobanu Stoiljkoviću. - U odnosu na ostale okrivljene pretres se ne otvara, ali će konačna presuda u odnosu na sve biti doneta po okončanju ovog pretresa, koji je zakazan na 10, 11. i 12. jun - izjavila je portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.


Prvostepenom presudom, na koju su se žalili i odbrana i tužilaštvo, Darko Šarić je osuđen na 15 godina zatvora kao organizator grupe koja je iz Južne Amerike u Evropu krijumčarila kokain tokom 2008. i 2009. Istom presudom Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, osuđen je na 11 godina, dok su ostali optuženi kažnjeni zatvorom od godine do 15 godina, a dvojica oslobođena optužbi.

Ovom presudom, koju je krajem 2018. doneo Specijalni sud, Vladimir i Marko Račić bili su osuđeni na po 10 godina zatvora, Miloš Cajić na 12, a Boban Stoiljković na dve godine zbog neovlašćenog nošenja oružja.

(izvor:Kurir)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  Prošlo je 9 godina od ubistva navijača Partizana Ivana Perovića, ali i dalje niko nije odgovrao za taj zločin.

Stručnjaci smatraju da karteli pokušavaju da nađu način da distribuiraju narkotike do kupaca.

Beogradska policija predpostavlja da je na Vukovića pucao profesionalni ubica

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone